Kuchnia azjatycka to jeden z najsilniejszych kulinarnych trendów. Źródłem jej popularności są nasze coraz częstsze i coraz bardziej egzotyczne wakacyjne wyprawy, chęć uniknięcia nudy w kuchni i większa otwartość na nowe smaki. Wiele osób sięga po orientalne potrawy, traktując to również jako integralną część poznawania obcej kultury i zdobywania wiedzy o świecie. A im więcej doświadczeń i im dalsze podróże, tym wyższe oczekiwania. Azjatyckie dania świetnie współgrają też z popularnym ostatnio stylem fit. Chcemy, by jedzenie było zdrowe i niskokaloryczne, a dania kuchni chińskiej, koreańskiej, japońskiej, wietnamskiej czy tajskiej takie właśnie są. Swą lekkość i prozdrowotne działanie zawdzięczają wykorzystywanym składnikom i przyprawom, z których wiele ma świetny wpływ na organizm oraz metodom przygotowania potraw – często używa się np. woka czy urządzeń do gotowania na parze.

Azjatyckie potrawy – znajdź  swoje inspiracje

Nic nie wskazuje na to, by kuchnia azjatycka miała być chwilową modą. Warto więc włączyć do menu, jeśli nie całe oryginalne dania, to przynajmniej ich elementy. W broszurze przygotowanej przez naszych szefów kuchni znajdziesz mnóstwo inspiracji. Są tu przepisy kuchni tajskiej i europejskie dania, wzbogacone o wschodnie elementy.

Pobierz naszą ulotkę

Chcesz zobaczyć więcej?

Załóż konto

Chcesz mieć dostęp do wyjątkowych filmów i artykułów?

  • Rejestracja zajmie Ci tylko 30 sekund.
  • Oglądaj bez ograniczeń niezwykłe filmy i zainspiruj się.
  • Uzyskaj wgląd do pełnej treści artykułów stworzonych przez szefów kuchni z całego świata.