Informacje praktyczne
Termin zgłoszenia: 31 sierpnia - 6 października 2024 roku
Finał: 8 listopada 2024, Chefs Atelier by Chefs Culinar, Wiskitki pod Warszawą

Jakie zadania czekają na młodych adeptów sztuki kulinarnej w XVI edycji?
Konkurs składa się z dwóch etapów
1. W pierwszym uczestnik ma za zadanie:
- stworzyć recepturę na danie główne ze schabu wieprzowego bez kości z dodatkiem dowolnego rodzaju Przyprawy Delikat Knorr Professional,
- nagrać krótki film z przygotowania dania
- zrobić zdjęcie finalnego efektu na talerzu.
2. Do drugiego etapu – gotowania na żywo - zapraszamy 10 finalistów, których dania zrobią na nas największe wrażenie.
Przewodniczącym jury będzie utytułowany Szef Kuchni Kamil Tłuczek, finalista konkursu Bocuse d’Or 2023.

Szansa na kulinarny sukces
We wszystkich edycjach konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej wzięło do tej pory udział ponad 1500 uczennic i uczniów szkół gastronomicznych w całej Polsce. Konkurs to niesamowita szansa, aby zdobyć nie tylko nowe doświadczenia, ale również uznanie w kulinarnym świecie.
Bycie finalistą konkursu otwiera młodym ludziom wiele nowych możliwości, a atrakcyjne nagrody dla uczestników, ich trenerów oraz szkół są dodatkową motywacją.

