Stek: Rzeźnictwo, Dojrzewanie I Gotowanie | Unilever Food Solutions

01:04

Wprowadzenie

Zostań mistrzem przyrządzania steków z Timem Delaneyem, szefem kuchni w londyńskiej restauracji Goodman. Dowiedz się wszystkiego, co należy wiedzieć o idealnym steku, począwszy od zaopatrzenia, dojrzewania i rzeźnictwa, aż po przygotowanie i smażenie. Poznaj szczegółowe przepisy pozwalające na uzyskanie idealnie upieczonych krawędzi steku.

01:25

Przygotowanie kuchni

Od najostrzejszych noży, aż po najlepszy grill — dowiedz się, jak za każdym razem przygotować kuchnię do przyrządzenia idealnego steku.

03:11

Zaopatrzenie

Stek jest dobry tylko wtedy, gdy jakość mięsa jest odpowiednia. Zapoznaj się z najlepszymi wskazówkami i informacjami na temat steków, począwszy od znalezienia odpowiedniego sposobu cięcia, aż po sprawdzenie, czy mięso jest wystarczające marmurkowate i świeże. 

04:06

Przygotowywanie

Obejrzyj ten szczegółowy poradnik dotyczący przygotowywania steków. Dowiedz się, jak otrzymywać różne steki z jednego cięcia, naucz się obsługiwać piłę taśmową i opanuj cięcie do perfekcji.

04:25

Gotowanie

Teraz nadszedł czas na smażenie! Zobacz, jak szef kuchni Tim Delaney używa piekarnika Josper do przygotowania idealnego steku. Poznaj najważniejsze wskazówki na temat węgla drzewnego, optymalnej temperatury piekarnika i sprawdzania, czy steki są odpowiednio wypieczone.