Zupa z cykorii z pianką truflową, przegrzebkami, krewetkami i kozim serem

Składniki
Zupa z cykorii z pianką truflową, przegrzebkami, krewetkami i kozim serem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Zupa
Cebula
/cu
4.0 cu
0%
Masło
/g
0.0 g
0%
Por biała część grubo pokrojona
/cu
1.0 cu
0%
Bulion drobiowy
/l
2.0 l
0%
Swieży Tymianek, Liść Laurowy I Natka Pietruszki
/
0.0
0%
Przyprawy (sól i pieprz)
/x
0.0 x
0%
Śmietanka 30%
/ml
200.0 ml
0%
Cykoria, Grubo Pokrojona 10 Szt.
/
0.0
0%
Pianka truflowa
Mleko 3.2%
/ml
200.0 ml
0%
Kilka Kropli Oleju Truflowego
/
0.0
0%
Podanie
Przegrzebki
/cu
10.0 cu
0%
Cykoria
/g
0.0 g
0%
Krewetki koktajlowe
/g
100.0 g
0%
Ser Kozi 180 G
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Zupa
-
Cebula 4.0 cu
-
Masło
-
Por biała część grubo pokrojona 1.0 cu
-
Bulion drobiowy 2.0 l
-
Swieży Tymianek, Liść Laurowy I Natka Pietruszki
-
Przyprawy (sól i pieprz)
-
Śmietanka 30% 200.0 ml
-
Cykoria, Grubo Pokrojona 10 Szt.
Pianka truflowa
-
Mleko 3.2% 200.0 ml
-
Kilka Kropli Oleju Truflowego
Podanie
-
Przegrzebki 10.0 cu
-
Cykoria
-
Krewetki koktajlowe 100.0 g
-
Ser Kozi 180 G
-
Zupa
- Podsmaż cebulę na maśle.
- Dodaj cykorię, pora i podsmaż jeszcze chwilę.
- Zalej bulionem, dodaj zioła i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
- Zmiksuj w blenderze i przetrzyj przez sito.
- Postaw z powrotem na ogniu i dodaj śmietankę
- Dopraw do smaku.
-
Pianka truflowa
- Podgrzej mleko z olejem truflowym do ok. 90⁰ C.
- Ubij na pianę mikserem ręcznym.
-
Podanie
- Przesmaż przegrzebki i przypraw solą i pieprzem.
- Umieść kawałki cykorii w średnio głębokim talerzu.
- Dodaj zupę i pokrusz nad talerzem kozi ser.
- Dodaj krewetki i piankę.
- Udekoruj świeżymi ziołami.