Zupa borowikowa z puree z dynią
To charakterystyczne dla kuchni polskiej danie z pewnością urozmaici Twoje jesienne menu.
Składniki
Zupa borowikowa z puree z dynią
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Zupa
Zupa krem z borowików Knorr
/g
150.0 g
0%
Woda
/ml
1550.0 ml
0%
Masło
/g
80.0 g
0%
Cebula, kostka
/g
80.0 g
0%
Czosnek, posiekany
/g
15.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
100.0 ml
0%
Sok z cytryny świeży
/ml
10.0 ml
0%
Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Żółtka
/szt.
2.0 szt.
0%
Śmietanka 30%
/ml
150.0 ml
0%
Puree dyniowo-ziemniaczane
Dynia ugotowana
/g
300.0 g
0%
Puree ziemniaczane Knorr 4 kg
/g
50.0 g
0%

Masło
/g
50.0 g
0%
Śmietanka 30%
/ml
50.0 ml
0%
Podanie
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Liście Nasturcji
/
0.0
0%
Borowiki średniej wielkości
/szt.
5.0 szt.
0%
Cebulka perłowa
/szt.
5.0 szt.
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Zupa
-
Zupa krem z borowików Knorr 150.0 g
-
Woda 1550.0 ml
-
Masło 80.0 g
-
Cebula, kostka 80.0 g
-
Czosnek, posiekany 15.0 g
-
Wino białe wytrawne 100.0 ml
-
Sok z cytryny świeży 10.0 ml
-
Pieprz Czarny Do Smaku
-
Żółtka 2.0 szt.
-
Śmietanka 30% 150.0 ml
Puree dyniowo-ziemniaczane
-
Dynia ugotowana 300.0 g
-
Masło 50.0 g
-
Śmietanka 30% 50.0 ml
Podanie
-
Sól Do Smaku
-
Liście Nasturcji
-
Borowiki średniej wielkości 5.0 szt.
-
Cebulka perłowa 5.0 szt.
-
Zupa
- Zupę krem z borowików wymieszaj w ciepłej wodzie.
- Mieszając doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut na wolnym ogniu.
- Na maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dodaj wino, sok z cytryny i wodę. Gotuj do miękkości pod przykryciem. Następnie zmiksuj na puree, połącz z kremem borowikowym.
- Śmietankęwymieszaj z żółtkami, zahartuj i dodaj do kremu.
- Krem dopraw do smaku
-
Puree dyniowo-ziemniaczane
- Gorącą, ugotowaną dynię zmiksuj ze śmietanką, puree ziemniaczanym i masłem.
- Dopraw do smaku.
-
Podanie
- Krem podawaj z dodatkiem puree dyniowo-ziemniaczanego.
- Udekoruj borowikami obsmażonymi na Ramie Culinesse, liśćmi nasturcji oraz cebulą perłową.