Menu

Składniki

+

Zielony słonecznik

  1. Zielony słonecznik

    • Do 3 litrów gorącej wody dodaj sodę oczyszczoną i słonecznik. Gotuj przez 3 minuty, a następnie przecedź przez sito. Odczekaj 30 minut, aby słonecznik zmienił kolor na zielony.
  2. Blanszowane warzywa

    • Szparagi połam i oddziel twarde części od jadalnych. Pokrój na mniejsze kawałki.
    • Groszek pokrój w kształt rombu. Szparagi i groszek zblanszuj w gotującej wodzie.
  3. Wegański kurczak

    • "Jak kurczaka" posyp przyprawą do kurczaka i zasmaż razem z pokrojoną w kostkę szalotką.
    • Podlej białym winem, odparuj i dodaj esencję bulionu warzywnego, 700 mililitrów zimnej wody, śmietanę roślinną, zielony słonecznik oraz blanszowane warzywa.
    • Całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku mielonym pieprzem.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu