Zielone curry z kurczakiem i bakłażanem
Zielona pasta curry to najostrzejszy wariant tej przyprawy. Dzięki przesmażeniu pasty na oleju, wydobędziesz z niej najwięcej smaku i aromatu.

Składniki
Zielone curry z kurczakiem i bakłażanem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie
Olej
/ml
60.0 ml
0%
Knorr Zielona pasta curry 0,85 kg
/g
150.0 g
0%

Woda
/ml
1300.0 ml
0%
Knorr Mleczko kokosowe w proszku 1 kg
/g
225.0 g
0%

Cukier
/g
60.0 g
0%
Sos rybny
/ml
45.0 ml
0%
Limonka
/cu
1.0 cu
0%
Liście kafiru
/cu
8.0 cu
0%
Filet z kurczaka z kostką
/g
1400.0 g
0%
Bakłażan kostka
/g
800.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie
-
Olej 60.0 ml
-
Woda 1300.0 ml
-
Cukier 60.0 g
-
Sos rybny 45.0 ml
-
Limonka 1.0 cu
-
Liście kafiru 8.0 cu
-
Filet z kurczaka z kostką 1400.0 g
-
Bakłażan kostka 800.0 g