Wołowina marynowana w soku jabłkowym i imbirze
Glazurowanie mięsa podczas grillowania lub pieczenia dodaje słodko-kwaśnej nuty , zabezpiecza przed wyschnięciem i nadaje wyjątkową karmelizowaną skorupkę.

Składniki
Wołowina marynowana w soku jabłkowym i imbirze
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł2.5
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Marynata
Sól
/g
24.0 g
0%
Ocet jabłkowy
/ml
100.0 ml
0%
Sok jabłkowy
/ml
200.0 ml
0%
Skrobia ziemniaczana
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Marynata do wołowiny 0,75 kg
/g
10.0 g
0%

Mięso
Wołowina b/k
/kg
1.5 kg
0%
Patyczki Do Szaszłyków Do Nakłuwania
/
0.0
0%
Glazura
Sok jabłkowy
/ml
100.0 ml
0%
Miód
/g
80.0 g
0%
Knorr Professional Primerba czosnkowa 0,34 kg
/g
20.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Sezam do obtoczenia
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Marynata
-
Sól 24.0 g
-
Ocet jabłkowy 100.0 ml
-
Sok jabłkowy 200.0 ml
-
Skrobia ziemniaczana 20.0 g
Mięso
-
Wołowina b/k 1.5 kg
-
Patyczki Do Szaszłyków Do Nakłuwania
Glazura
-
Sok jabłkowy 100.0 ml
-
Miód 80.0 g
-
Sezam do obtoczenia
-
Marynata
- Połącz wszystkie składniki ze sobą. Dokładnie wymieszaj.
-
Mięso
- Mięso pokrój w długie paski w poprzek włókien i połącz z marynatą. Odstaw na minimum 2 godziny.
- Następnie nadziej mięso na namoczone patyczki do szaszłyków.
-
Glazura
- Połącz wszystkie składniki i zagotuj.
-
Grillowanie
- Wołowinę grilluj, od czasu do czasu nakładając pędzelkiem glazurę.