Wegetariańskie spring rolls z warzywami w pikantnym sosie z mango
Ciasto na Spring Rolls zwijaj od narożnika, a w połowie zwijania – narożniki połącz do środka. Krawędzie posmaruj wodą wymieszaną z mąką.

Składniki
Wegetariańskie spring rolls z warzywami w pikantnym sosie z mango
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Spring rolls z warzywami
Marchew
/g
200.0 g
0%
Knorr Sambal Manis Pikantny sos z chili i soją 1 l
/ml
70.0 ml
0%

Czarny sezam
/g
20.0 g
0%
Knorr Professional Primerba czosnkowa 0,34 kg do smaku
/g
0.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Imbir do smaku
/g
0.0 g
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Makaron ryżowy, cienkie nitki
/g
70.0 g
0%
Pak choy
/g
120.0 g
0%
Groszek cukrowy
/g
150.0 g
0%
Ciasto na Spring Rolls
/szt.
30.0 szt.
0%
Rama Combi Profi 3,7 l do pieczenia
/ml
0.0 ml
0%
Pikantny sos z mango
Sos słodko-kwaśny Knorr 1,5 kg
/g
100.0 g
0%
Woda
/ml
700.0 ml
0%
Knorr Sambal Manis Pikantny sos z chili i soją 1 l
/ml
80.0 ml
0%

Mango, drobna kostka
/g
200.0 g
0%
Kolendra, posiekana
/g
0.0 g
0%
Podanie
Pak choy, młoda marchewka, perłowa cebulka, chilli, kolendra, limonka
/do dekoracji
0.0 do dekoracji
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Spring rolls z warzywami
-
Marchew 200.0 g
-
Czarny sezam 20.0 g
-
Imbir do smaku
-
Sól do smaku
-
Makaron ryżowy, cienkie nitki 70.0 g
-
Pak choy 120.0 g
-
Groszek cukrowy 150.0 g
-
Ciasto na Spring Rolls 30.0 szt.
-
Rama Combi Profi 3,7 l do pieczenia
Pikantny sos z mango
-
Sos słodko-kwaśny Knorr 1,5 kg 100.0 g
-
Woda 700.0 ml
-
Mango, drobna kostka 200.0 g
-
Kolendra, posiekana
Podanie
-
Pak choy, młoda marchewka, perłowa cebulka, chilli, kolendra, limonka
-
Spring rolls z warzywami
- Warzywa pokrój w paski julienne, sparz i zahartuj.
- Wymieszaj z sosem Sambal Manis, czarnym sezamem, dopraw do smaku Primerbą czosnkową, drobno pokrojonym imbirem i solą.
- Makaron ryżowy przygotuj według zaleceń na opakowaniu. Pokrój w centymetrowe paski i wymieszaj z warzywami.
- Na płat ciasta ułóż warzywa i makaron. Całość zwiń w rulon.
- Piecz w głębokim tłuszczu lub w piecu konwekcyjnym w temperaturze 200°C - używając Ramy Combi Profi.
-
Pikantny sos z mango
- Sos słodko-kwaśny połącz z wodą i zagotuj. Pozostaw do wystudzenia.
- Dodaj sos Sambal Manis i pokrojone w kostkę mango.
- Na sam koniec do zimnego sosu dodaj listki pokrojonej kolendry.
-
Podanie
- Spring Rolls podawaj z przygotowanym sosem.
- Dodatkowo danie można udekorować w bufecie młodymi marchewkami, pieczoną
pak choy, karmelizowanymi cebulkami, a na talerzu można dodać limonkę, chili
i kolendrę.