Wegetariańskie risotto grzybowe

Składniki
Wegetariańskie risotto grzybowe
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł20.99
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Risotto
Wywar warzywny
/l
1.5 l
0%
Cebula (drobna kostka)
/g
100.0 g
0%
Masło
/g
80.0 g
0%
Ryż do risotto
/g
600.0 g
0%
Podgrzybek mrożony
/g
500.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
100.0 ml
0%
Wykończenie
Masło
/g
100.0 g
0%
Parmezan (starty)
/g
100.0 g
0%
Esencja Grzybowa Knorr Professional 0,4 l
/g
60.0 g
0%
Sól, pieprz biały (do smaku)
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Risotto
-
Wywar warzywny 1.5 l
-
Cebula (drobna kostka) 100.0 g
-
Masło 80.0 g
-
Ryż do risotto 600.0 g
-
Podgrzybek mrożony 500.0 g
-
Wino białe wytrawne 100.0 ml
Wykończenie
-
Masło 100.0 g
-
Parmezan (starty) 100.0 g
-
Esencja Grzybowa Knorr Professional 0,4 l 60.0 g
-
Sól, pieprz biały (do smaku)
-
Risotto
- Cebulę zeszklij na maśle, dodaj ryż i smaż przez chwilę.
- Następnie dodaj grzyby. Całość podsmaż, wlej wino, wymieszaj i podlej częścią wywaru.
- Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, dodając partiami pozostały wywar.
- Risotto gotuj do uzyskania płynnej konsystencji przypominającej lawę.
-
Wykończenie
- Na końcu dodaj masło i starty parmezan.
- Całość wymieszaj i dopraw do smaku.