Wegetariański krem z zielonego groszku z fetą
Aby groszek nie stracił swojego soczystego koloru, podczas blendowania dodaj kilka kostek lodu.

Składniki
Wegetariański krem z zielonego groszku z fetą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krem
Woda
/l
3.0 l
0%
Groszek zielony mrożony
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
20.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Mięta świeża
/gałązki
4.0 gałązki
0%
Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Masło
/g
125.0 g
0%
Podanie
Ser Feta
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krem
-
Woda 3.0 l
-
Groszek zielony mrożony 2.0 kg
-
Mięta świeża 4.0 gałązki
-
Sól Do Smaku
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 150.0 ml
-
Masło 125.0 g
Podanie
-
Ser Feta 100.0 g
-
Krem
- Zagotuj wodę z solą i wrzuć do niej zamrożony groszek.
- Doprowadź do wrzenia i gotuj przez około 5 minut, aż groszek zmięknie, lecz nie straci koloru.
- Gorący groszek odcedź, pozostaw jeden litr wywaru.
- Następnie przełóż groszek do blendera i miksuj na gładką masę dodając Esencje bulionu warzywnego, zimne masło i miętę.
- Na koniec dodaj litr wywaru oraz Ramę 15%. Wymieszaj.
-
Podanie
- Każdą porcje posyp pokruszonym serem feta.
- Udekoruj według uznania.