Wegetariańska frittata ze szpinakiem i mozzarellą
Po usmażeniu Twoja frittata może być jeszcze bardziej puszysta – jeżeli białka jaj ubijesz osobno i dodasz na końcu do całości, uzyskasz efekt sufletu.

Składniki
Wegetariańska frittata ze szpinakiem i mozzarellą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Fritatta
Ser Parmezan
/g
100.0 g
0%
Szalotka
/g
100.0 g
0%
Czosnek
/g
20.0 g
0%
Oliwa
/ml
50.0 ml
0%
Szpinakbaby
/g
250.0 g
0%
Peperoni Grigliati (papryka grillowana) Knorr 0,75kg
/g
350.0 g
0%

Ser mozarella
/g
250.0 g
0%
Przyprawy: sól i pieprz
/g
0.0 g
0%
Jaja
/szt.
30.0 szt.
0%
Unused/Remaining Ingredients
Ser Parmezan
/g
3.0 g
0%
Szalotka
/g
11.0 g
0%
Czosnek
/g
1.0 g
0%
Szpinakbaby
/g
28.0 g
0%
Kwaśna śmietana
/g
300.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Fritatta
-
Ser Parmezan 100.0 g
-
Szalotka 100.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Oliwa 50.0 ml
-
Szpinakbaby 250.0 g
-
Ser mozarella 250.0 g
-
Przyprawy: sól i pieprz
-
Jaja 30.0 szt.
Unused/Remaining Ingredients
-
Ser Parmezan 3.0 g
-
Szalotka 11.0 g
-
Czosnek 1.0 g
-
Szpinakbaby 28.0 g
-
Kwaśna śmietana 300.0 g
-
Fritatta
• Jaja wybij do naczynia, dodaj kwaśną śmietanę, parmezan starty na drobnych oczkach oraz sól i pieprz do smaku, całość dokładnie wymieszaj.
• Do masy jajecznej dodaj pokrojoną w paski paprykę grillowaną.
• Szalotkę i czosnek posiekaj i zeszklij, dodaj oczyszczony szpinak, wymieszaj
i odstaw.
• Całość dodaj do masy jajecznej i wymieszaj.
• Na rozgrzaną teflonową patelnię wlej trochę oliwy, wlej rozmąconą masę i dodaj kilka kostek mozzarelli, chwilę smaż, uważając, aby się nie przypaliło.
• Można wstawić na chwilę do pieca lub pod zapiekacz. -
Unused/Remaining Ingredients