Wegetariańska shakshouka
Nazwa dania pochodzi od słowa „bałagan”, bo pozornie tak może to wyglądać. Stanowi idealną propozycję na każdą okazję.

Składniki
Wegetariańska shakshouka
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Shakshouka / sos pomidorowy:
Oliwa z oliwek
/ml
30.0 ml
0%
Czosnek
/g
11.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
67.0 g
0%
Seler naciowy (słupki)
/g
70.0 g
0%
Przyprawy: Gałka Muszkatołowa, Cynamon, Tymianek, Papryka Wędzona Słdka Do Smaku
/
0.0
0%
Knorr Polparicca di Pomodoro Pomidory bez skórki pokrojone w kostkę 2,55 kg
/g
300.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Oliwki czarne
/g
50.0 g
0%
Sól, Pieprz 50 G
/
0.0
0%
Jaja
/cu
3.0 cu
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Shakshouka / sos pomidorowy:
-
Oliwa z oliwek 30.0 ml
-
Czosnek 11.0 g
-
Cebula czerwona 67.0 g
-
Seler naciowy (słupki) 70.0 g
-
Przyprawy: Gałka Muszkatołowa, Cynamon, Tymianek, Papryka Wędzona Słdka Do Smaku
-
Oliwki czarne 50.0 g
-
Sól, Pieprz 50 G
-
Jaja 3.0 cu
-
Shakshouka / sos pomidorowy:
- Na oliwie przesmaż czosnek, czerwoną cebulę i seler naciowy.
- Dodaj przyprawy i smaż delikatnie, by uniknąć przypalenia. Następnie dodaj pomidory, oliwki i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Wbij jajka i duś pod przykryciem lub zapiekaj, aż jaja delikatnie się zetną.
-
Podanie
- Podawaj w patelni, przybrane ulubionymi ziołami.