Wegański kuskus z warzywami

Składniki
Wegański kuskus z warzywami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1416643.75
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Warzywa
Kabaczek
/g
400.0 g
0%
Cukinia
/g
500.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
600.0 g
0%
Papryka żółta
/g
600.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
150.0 g
0%
Mięta (do smaku)
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Kolendra (do smaku)
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Altis Oliwa Klasyczna 4l
/do smażenia
0.0 do smażenia
0%
Kuskus
Esencja Umami Knorr Professional 0,4 l
/g
50.0 g
0%
.png)
Kuskus
/g
600.0 g
0%
Woda
/g
1200.0 g
0%
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/g
30.0 g
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Warzywa
-
Kabaczek 400.0 g
-
Cukinia 500.0 g
-
Papryka czerwona 600.0 g
-
Papryka żółta 600.0 g
-
Cebula czerwona 150.0 g
-
Mięta (do smaku)
-
Kolendra (do smaku)
-
Altis Oliwa Klasyczna 4l
Kuskus
-
Kuskus 600.0 g
-
Woda 1200.0 g
-
Warzywa
- Oczyść i umyj warzywa. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a pozostałe warzywa pokrój w duże cząstki.
- Miętę i kolendrę drobno pokrój.
-
Kuskus
- Zagotuj wodę, dodaj esencję bulionu warzywnego, dodaj kuskus, zagotuj, przykryj pokrywką i odstaw na 10 minut.
-
Kuskus z warzywami
- Podsmaż cebulę na oliwie z oliwek.
- Dodaj pozostałe warzywa i smaż, tak by warzywa były chrupkie, a nie rozgotowane.
- Dopraw Esencją Umami Knorr Professional.
- Pod koniec dodaj ugotowany kuskus, miętę i kolendrę.
- Całość delikatnie wymieszaj. Jeśli będzie taka potrzeba dodaj szczyptę soli.
- Udekoruj świeżymi ziołami.