Wegański gulasz z bakłażana i ciecierzycy
Bakłażana możesz zastąpić również dynią, kabaczkiem lub cukinią.

Składniki
Wegański gulasz z bakłażana i ciecierzycy
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Gulasz
Bakłażan
/szt.
12.0 szt.
0%
Sól
/g
0.0 g
0%
Mąka pszenna do oprószenia
/g
0.0 g
0%
Cebula, kostka
/g
700.0 g
0%
Czosnek, plasterki
/g
50.0 g
0%
Oliwa
/ml
80.0 ml
0%
Papryka słodka wędzona
/łyżeczka
1.0 łyżeczka
0%
Kumin
/łyżeczki
2.0 łyżeczki
0%
Ciecierzyca konserwowa
/kg
1.0 kg
0%
Peperonata Pokrojona kolorowa papryka Knorr Professional 2,6 kg
/kg
1.3 kg
0%
.jpg)
Produkt bezglutenowy
Knorr Professional Esencja bulionu warzywnego 1 l
/ml
60.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Woda do konsystencji
/ml
0.0 ml
0%
Pieprz czarny do smaku
/g
0.0 g
0%
Podanie
Szczypiorek, posiekany
/g
60.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Gulasz
-
Bakłażan 12.0 szt.
-
Sól
-
Mąka pszenna do oprószenia
-
Cebula, kostka 700.0 g
-
Czosnek, plasterki 50.0 g
-
Oliwa 80.0 ml
-
Papryka słodka wędzona 1.0 łyżeczka
-
Kumin 2.0 łyżeczki
-
Ciecierzyca konserwowa 1.0 kg
-
Woda do konsystencji
-
Pieprz czarny do smaku
Podanie
-
Szczypiorek, posiekany 60.0 g
-
Gulasz
- Bakłażany ze skórą, pokrój w dużą kostkę, dopraw solą i oprósz mąką.
- Smaż w głębokim tłuszczu o temperaturze 200°C, aż do uzyskania złotego koloru.
- Przełóż na blachę wyłożoną papierem i odstaw.
- Cebulę z czosnkiem zeszklij na oliwie, dopraw papryką i kuminem.
- Następnie dodaj ciecierzycę, Peperonatę, dopraw Esencją, a na koniec dodaj
bakłażany. - Gulasz dopraw do smaku. W razie konieczności podlej wodą do otrzymania pożądanej konsystencji.
-
Podanie
- Gulasz podawaj posypany świeżym szczypiorem.