Składniki

+

Sałata:

  • Koper włoski 300.0 g
  • Szparagi zielone 200.0 g
  • Szparagi białe 200.0 g

Sos:

Podanie i dodatki:

  • Mix sałat 700.0 g
  • Pomarańcza, fileciki 300.0 g
  • Truskawki, ćwiartki 200.0 g
  • Mango obrane, kostka 300.0 g
  • Maliny 100.0 g
  • Pestki granatu 100.0 g
  • Pestki słonecznika, przyrumienione 30.0 g
  • Kiełki groszku cukrowego 30.0 g

  1. Sałata:

    • Koper włoski pokrój na bardzo cienkie plastry i włóż do wody z lodem na kilkanaście minut. 
    • Część szparagów pokrój obieraczką w długie cienkie plastry, drugą część pokrój na kawałki i zblanszuj i zahartuj.
  2. Sos:

    • Do wody dodaj miód sztuczny, Esencje cytrusową, sól, pieprz, sok z cytryny i razem wymieszaj.
    • Następnie dodawaj olej ciągle mieszając rózgą, na koniec dodaj musztardy i wymieszaj, dopraw do smaku.
  3. Podanie i dodatki:

    • Sałatę ułóż w naczyniu i kolejno pozostałe składniki. • Całość polej sosem, posyp pestkami słonecznika i kiełkami groszku.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu