Wegańskie pierogi z mięsem roślinnym i rumianą cebulką

Składniki
Wegańskie pierogi z mięsem roślinnym i rumianą cebulką
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ciasto:
Mąka pszenna
/g
750.0 g
0%
Mąka do podsypania
/g
50.0 g
0%
Sól
/g
5.0 g
0%
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Woda ciepła
/ml
350.0 ml
0%
Farsz:
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Cebula, mała kostka
/g
200.0 g
0%
Czosnek, drobno posiekany
/g
15.0 g
0%
The Vegetarian Butcher Jak Mielone (No Mince) 2 kg
/g
500.0 g
0%

Woda
/ml
1500.0 ml
0%
Soczewica zielona
/g
200.0 g
0%
Soczewica zielona
/g
200.0 g
0%
Knorr Professional Primerba z pieczonej cebuli 0,34 kg
/g
30.0 g
0%

Knorr Delikat Przyprawa w płynie 1,04 kg (0,86 l)
/ml
5.0 ml
0%

Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Pieprz czarny
/g
2.0 g
0%
Natka pietruszki, posiekana
/g
10.0 g
0%
Podanie:
Cebula, drobna kostka
/g
200.0 g
0%
Masło roślinne
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ciasto:
-
Mąka pszenna 750.0 g
-
Mąka do podsypania 50.0 g
-
Sól 5.0 g
-
Olej 30.0 ml
-
Woda ciepła 350.0 ml
Farsz:
-
Olej 50.0 ml
-
Cebula, mała kostka 200.0 g
-
Czosnek, drobno posiekany 15.0 g
-
Woda 1500.0 ml
-
Soczewica zielona 200.0 g
-
Soczewica zielona 200.0 g
-
Sól do smaku
-
Pieprz czarny 2.0 g
-
Natka pietruszki, posiekana 10.0 g
Podanie:
-
Cebula, drobna kostka 200.0 g
-
Masło roślinne 100.0 g
-
Ciasto:
- Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń w folię spożywczą i odstaw na pół godziny.
-
Farsz:
- Cebulę zasmaż z czosnkiem, dodaj „Jak Mielone” i wymieszaj. Wlej wodę, dodaj soczewicę i gotuj do odparowania całego płynu.
- Po zdjęciu z palnika dodaj Primerbę, dopraw przyprawą w płynie, solą i pieprzem.
- Gdy masa wystygnie, zmiel na drobnych oczkach, dodaj posiekaną natkę i wymieszaj.
- Porcjuj 15-20 gramowe kulki.
- Ciasto rozwałkuj i sklejaj pierogi, gotuj w osolonej wodzie.
-
Podanie:
- Pierogi podawaj z zasmażoną cebulką na roślinnym maśle i posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
- Idealny dodatek może stanowić zasmażana kiszona kapusta.