Wegańska sałatka z zielonej fasolki i grzybów shimeji
Jeżeli chcesz, żeby fasolka miała intensywnie zielony, świeży kolor, nie zapomnij do wody dodać cukru podczas gotowania. Szybkie schłodzenie w wodzie z lodem, przerwie proces gotowania i utrwali kolor.

Składniki
Wegańska sałatka z zielonej fasolki i grzybów shimeji
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Cebula marynowana
Cebula
/g
500.0 g
0%
Cukier
/g
50.0 g
0%
Sos rybny
/ml
20.0 ml
0%
Ocet ryżowy
/ml
20.0 ml
0%
Sałatka
Fasola zielona
/g
2000.0 g
0%
Brązowe grzybki Shimeji
/g
80.0 g
0%
Knorr Sunshine Chili Słodko-pikantny sos 1 l
/ml
300.0 ml
0%

Olej
/ml
150.0 ml
0%
Ocet ryżowy
/ml
80.0 ml
0%
Sos Rybny Do Smaku
/
0.0
0%
Podanie
Orzechy nerkowca prażone
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Cebula marynowana
-
Cebula 500.0 g
-
Cukier 50.0 g
-
Sos rybny 20.0 ml
-
Ocet ryżowy 20.0 ml
Sałatka
-
Fasola zielona 2000.0 g
-
Brązowe grzybki Shimeji 80.0 g
-
Olej 150.0 ml
-
Ocet ryżowy 80.0 ml
-
Sos Rybny Do Smaku
Podanie
-
Orzechy nerkowca prażone 100.0 g