Wegański sos myśliwski z kopytkami

Składniki
Wegański sos myśliwski z kopytkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł19.56
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
„Jak Kiełbaski”
The Vegetarian Butcher Jak Kiełbaski (Little Willies) 1,9 kg
/g
850.0 g
0%

Olej
/ml
0.0 ml
0%
Wegański sos myśliwski
Knorr 1-2-3 Sos pieczeniowy 3 kg
/g
70.0 g
0%

Woda
/l
1.0 l
0%
Cebula
/g
100.0 g
0%
Pieczarki
/g
200.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
200.0 g
0%
Czosnek
/g
15.0 g
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Podanie
Kopytka
/kg
1.5 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
„Jak Kiełbaski”
-
Olej
Wegański sos myśliwski
-
Woda 1.0 l
-
Cebula 100.0 g
-
Pieczarki 200.0 g
-
Papryka czerwona 200.0 g
-
Czosnek 15.0 g
-
Olej 50.0 ml
Podanie
-
Kopytka 1.5 kg
-
„Jak Kiełbaski”
- „Jak Kiełbaski zgrilluj.
-
Wegański sos myśliwski
- Sos pieczeniowy wymieszaj w gorącej wodzie i zagotuj.
- Cebulę pokrój w pióra, ogórki, pieczarki i paprykę w paski, czosnek posiekaj.
- Na oleju kolejno zasmażaj cebulę z czosnkiem, pieczarki, paprykę i ogórki. Podlej winem, dodaj rozmaryn redukuj przez chwilę, połącz z sosem pieczeniowm i zagotuj.
- Sos dopraw do smaku pieprzem.
-
Podanie
- Gorące kopytka polej sosem myśliwskim, na wierzchu ułóż zgrillowane kiełbaski.