Wegański burger z warzywami i sosem z Harissą
%20(1).png)
Składniki
Wegański burger z warzywami i sosem z Harissą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł59203.34
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Hamburger
Pieprz czarny
/g
1.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
Brokuły
/g
250.0 g
0%
Natka pietruszki
/g
20.0 g
0%
Bułka do burgerów
/szt.
10.0 szt.
0%
Bakłażan
/g
600.0 g
0%
Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg
/g
80.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Oliwa z oliwek
/ml
40.0 ml
0%
Rukola
/g
50.0 g
0%
Sól morska
/g
5.0 g
0%
Hellmann's Majonez Wegański 2,5 kg
/g
300.0 g
0%

harissa
/g
30.0 g
0%
The Vegetarian Butcher Jak Burger Supreme (Raw No Beef Burger) 2,26 kg
/szt.
10.0 szt.
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Hamburger
-
Pieprz czarny 1.0 g
-
Olej 100.0 ml
-
Brokuły 250.0 g
-
Natka pietruszki 20.0 g
-
Bułka do burgerów 10.0 szt.
-
Bakłażan 600.0 g
-
Oliwa z oliwek 40.0 ml
-
Rukola 50.0 g
-
Sól morska 5.0 g
-
harissa 30.0 g
-
Hamburger
- Usmaż Jak Burgera Supreme The Vegetarian Butcher według uznania.
- Usmaż Jak Burgera Supreme The Vegetarian Butcher według uznania.
-
Dodatki
- Brokuł delikatnie sparz we wrzątku, a następnie podsmaż na tłuszczu i dopraw.
- Bakłażana przekrój na pół, dopraw solą morską i odstaw na 10 minut, żeby puścił wodę. Następnie osusz go z wody, którą puścił i skrop oliwą z oliwek.
- Piecz w piekarniku w temperaturze 160°C przez 45 minut.
- Wytnij środek bakłażana, grubo posiekaj i dopraw.
-
Wegańska Harissa
- Dodaj Majonez Wegański Hellmann’s do miski. Zmieszaj z harissą, pokrojonymi pomidorami suszonymi oraz posiekaną natką pietruszki.
- Natrzyj podstawę hamburgera przygotowanym sosem. Na to połóż usmażonego hamburgera oraz pozostałe składniki.
- Danie jest gotowe do serwowania.