Wędzone marchewki z wodorostami wakame i cytrusowym majonezem (wegańskie)

Składniki
Wędzone marchewki z wodorostami wakame i cytrusowym majonezem (wegańskie)
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł6298.2
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wędzona marchewka
Oliwa Extra Virgin
/ml
50.0 ml
0%
Knorr Ketjap Manis Słodki sos sojowy 1 l
/ml
120.0 ml
0%

Wodorosty wakame
/g
300.0 g
0%
Esencja Dymna Knorr Professional 0,4 l
/ml
60.0 ml
0%
.png)
Sezam (do posypania)
/do posypania
0.0 do posypania
0%
Marchew
/kg
1.8 kg
0%
Cytrusowy majonez
Esencja Cytrusowa Knorr Professional 0,4 l
/ml
30.0 ml
0%
.png)
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/g
400.0 g
0%

Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wędzona marchewka
-
Oliwa Extra Virgin 50.0 ml
-
Wodorosty wakame 300.0 g
-
Sezam (do posypania)
-
Marchew 1.8 kg
Cytrusowy majonez
-
Wędzona marchewka
- Marchewki obierz, pokrój pod skosem w grube talarki, wymieszaj z sosem Ketjap Manis, przypraw szczyptą soli i skrop oliwą z oliwek.
- Przełóż na blaszkę z pergaminem i wstaw do piekarnika na około 10 minut, temperatura 160⁰C.
- Marchewki przełóż do miski, dodaj wodorosty wakame, Esencję Dymną Knorr Professional i wymieszaj.
-
Cytrusowy majonez
- Majonez wymieszaj z Esencją Cytrusową Knorr Professional.
-
Podanie
- Wędzone marchewki z wakame przełóż na talerz, dodaj smakowy majonez i posyp upalonym sezamem.