Menu

Składniki

+

Beza:

  • Jajko białko (35g) 6.0 cu
  • Cukier 300.0 g
  • Szczypta Soli

Puder pieprzowy:

  • Cukier puder 40.0 g
  • Pieprz kolorowy Knorr 0,5 kg 1.0 g

Podanie:

  • Do Smaku I Dekoracji Tajska Bazylia
  • Do Dekoracji Puder Pistacjowy
  • Truskawki 1200.0 g
  • Rama Professional Creme Dolce Spray 500 ml 400.0 ml

  1. Beza:

    • Piekarnik nagrzej do temperatury 140°C. Jeśli używasz pieca konwekcyjnego, wyłącz nawiew.
    • Białka ubij na pianę ze szczyptą soli. Do ubitej piany stopniowo dodawaj partiami cukier.
    • Ubitą masę przełóż do cukierniczego worka i wyszprycuj na pergaminie 20 kółek o średnicy szklanki.
    • Bezy susz przez około 90 minut i pozostaw w piekarniku do wystygnięcia.
  2. Puder pieprzowy:

    • Cukier puder połącz z kolorowym pieprzem. Wymieszaj dokładnie i odstaw na minimum 15 minut, by puder nabrał aromatu pieprzu.
  3. Podanie:

    • Na bezach wyporcjuj Creme Dolce Carte d’Or, dodaj cząstki oczyszczonych truskawek i posyp tajską bazylią.
    • Deser udekoruj pudrem pieprzowym i dla kontrastu mielonymi pistacjami.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu