Troć smażona/ risotto z kalafiora / czarna soczewica
.jpg)
Składniki
Troć smażona/ risotto z kalafiora / czarna soczewica
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł658.96
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
TROĆ SMAŻONA
Troć
/kg
1.6 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do ryb 0,6 kg
/g
30.0 g
0%

Wino białe
/ml
100.0 ml
0%
Cytryna
/g
50.0 g
0%
Koperek świeży
/g
50.0 g
0%
Mąka pszenna
/g
150.0 g
0%
Olej
/ml
100.0 ml
0%
RIOTTO Z KALAFIORA
Masło
/g
100.0 g
0%
Cebula
/g
120.0 g
0%
Kalafior brunoise
/kg
1.5 kg
0%
Wino białe wytrawne
/ml
100.0 ml
0%
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg
/g
25.0 g
0%

Woda
/ml
600.0 ml
0%
Śmietanka 36%
/ml
300.0 ml
0%
Ser Parmezan
/g
150.0 g
0%
Pieprz czarny mielony z Wietnamu Knorr Professional 0,5 kg
/g
3.0 g
0%

Sól
/g
4.0 g
0%
SOCZEWICA
Soczewicaczarna
/g
300.0 g
0%
Sól
/g
10.0 g
0%
Oliwa
/ml
50.0 ml
0%
Pietruszka zielona
/g
30.0 g
0%
Campagna Rustica (sos na bazie pomidorów z warzywami i pieczarkami) Knorr Professional 2kg
/g
300.0 g
0%

Nie Zawierają Alergenów
Produkt bezglutenowy
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
TROĆ SMAŻONA
-
Troć 1.6 kg
-
Wino białe 100.0 ml
-
Cytryna 50.0 g
-
Koperek świeży 50.0 g
-
Mąka pszenna 150.0 g
-
Olej 100.0 ml
RIOTTO Z KALAFIORA
-
Masło 100.0 g
-
Cebula 120.0 g
-
Kalafior brunoise 1.5 kg
-
Wino białe wytrawne 100.0 ml
-
Woda 600.0 ml
-
Śmietanka 36% 300.0 ml
-
Ser Parmezan 150.0 g
-
Sól 4.0 g
SOCZEWICA
-
Soczewicaczarna 300.0 g
-
Sól 10.0 g
-
Oliwa 50.0 ml
-
Pietruszka zielona 30.0 g
-
TROĆ SMAŻONA
- Troć dopraw Delikatem, skrop winem i sokiem z cytryny, obłóż koperkiem (pozostaw klika gałązek do dekoracji), odstaw na 2-3 godziny.
- Obtocz w mące, obsmaż na oleju i piecz w temp. 170°C przez 7 minut.
-
RIOTTO Z KALAFIORA
- Na maśle podsmaż cebulę, dodaj kalafior i chwilę zasmażaj. Podlej winem i redukuj.
- Rosół wymieszaj w ciepłej wodzie, wlej do kalafiora i gotuj do odparowania płynu.
- Pod koniec dodaj śmietankę, parmezan i dopraw.
-
SOCZEWICA
- Soczewicę ugotuj w osolonej wodzie, dodaj oliwę, posiekaną pietruszkę, podgrzaną Campagna Rustica i wymieszaj.
- Opcjonalnie, podawaj z zieloną oliwą smakową.