Tortilla z chorizo, fasolą, pomidorami, papryką, awokado i sadzonym jajkiem
Kliknij tutaj i odkryj więcej inspiracji z wykorzystaniem pomidorowych baz warzywnych Knorr Professional!

Składniki
Tortilla z chorizo, fasolą, pomidorami, papryką, awokado i sadzonym jajkiem
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł4196.89
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Nadzienie do tortilli
Oliwa
/ml
40.0 ml
0%
Cebula
/g
200.0 g
0%
Czosnek, posiekany
/g
40.0 g
0%
Papryczka jalapeno
/g
120.0 g
0%
Chorizo
/g
100.0 g
0%
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
600.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Peperonata Pokrojona kolorowa papryka Knorr Professional 2,6 kg
/g
600.0 g
0%
.jpg)
Produkt bezglutenowy
Kmin rzymski
/g
8.0 g
0%
Fasola biała (konserwowa, odcedzona)
/g
600.0 g
0%
Sól
/g
5.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
20.0 g
0%
Podanie
Tortilla
/szt.
10.0 szt.
0%
Awokado
/g
200.0 g
0%
Jaja
/szt.
10.0 szt.
0%
Kwaśna śmietana
/g
250.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Nadzienie do tortilli
-
Oliwa 40.0 ml
-
Cebula 200.0 g
-
Czosnek, posiekany 40.0 g
-
Papryczka jalapeno 120.0 g
-
Chorizo 100.0 g
-
Kmin rzymski 8.0 g
-
Fasola biała (konserwowa, odcedzona) 600.0 g
-
Sól 5.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Kolendra świeża 20.0 g
Podanie
-
Tortilla 10.0 szt.
-
Awokado 200.0 g
-
Jaja 10.0 szt.
-
Kwaśna śmietana 250.0 g
-
Nadzienie do tortilli
- Cebulę pokrój w piórka i zeszklij z czosnkiem na oliwie.
- Dodaj jalapeno, chorizo, Tomato Pronto, Peperonatę, kmin, fasolę, pieprz i sól do smaku oraz połowę kolendry.
- Całość zagotuj i zestaw z palnika.
-
Podanie
- Tortillę Ø 25cm, podgrzej na suchej patelni i na jej większej części ułóż przygotowane nadzienie.
- Następnie ułóż pokrojone awokado i sadzone jajko, posyp resztą kolendry.
- Kwaśną śmietanę podaj w osobnym naczyniu.