Tiramisu z malinami i ciasteczkami cygaretkowymi
Nowoczesna wersja najbardziej popularnego włoskiego deseru. Ciasto cygaretkowe możesz przechowywać w szczelnie zamkniętym pudełku, przełożone papierem do pieczenia.

Składniki
Tiramisu z malinami i ciasteczkami cygaretkowymi
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Masa tiramisu
Deser Tiramisu Carte d'Or 0,49kg
/g
100.0 g
0%

"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
350.0 ml
0%
Mleko
/ml
150.0 ml
0%
Maliny
/g
250.0 g
0%
Likier Anyżowy 50 Ml
/
0.0
0%
Ciasto cygaretkowe
Masło
/g
250.0 g
0%
Cukier puder
/g
250.0 g
0%
Białko
/g
250.0 g
0%
Mąka
/g
250.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Masa tiramisu
-
"Śmietanka" roślinna 30% 350.0 ml
-
Mleko 150.0 ml
-
Maliny 250.0 g
-
Likier Anyżowy 50 Ml
Ciasto cygaretkowe
-
Masło 250.0 g
-
Cukier puder 250.0 g
-
Białko 250.0 g
-
Mąka 250.0 g
-
Masa tiramisu
- Ramę Cremefine Profi 31% wymieszaj z Tiramisu Carte d’Or, gdy masa będzie dość gęsta, dodaj bardzo zimne mleko i ubijaj do uzyskania właściwej konsystencji, w trakcie ubijania dodaj likier anyżowy – odstaw na chwilę w chłodne miejsce.
-
Ciasto cygaretkowe
- Do dzieży miksera włóż masło i ucieraj, dodaj cukier puder i utrzyj na jednolitą masę.
- Następnie dodaj białka i dalej miksuj, po chwili dodaj mąkę i zmiksuj na jednolitą masę.
- Na matach silipatowych za pomocą szablonu i miękkiej łopatki zrób koła lub kwadraty z ciasta i piecz w temperaturze 210˚C do uzyskania ciemnozłotego koloru.
-
Dekoracja
- Na jeden kawałek zimnego ciasta wyszprycuj masę tiramisu na środku, dookoła włóż kilka malin na przemian z masą tiramisu.
- Przykryj kolejnym ciastkiem, powtórz dekorację i nakryj ostatnim ciastkiem. Wierzch posyp cukrem pudrem i udekoruj wg uznania.
- Podawaj natychmiast.