Składniki

+

Tatar:

Majonez bazyliowo – pietruszkowy:

Chipsy bazyliowe:

  • Listki bazylii
  • Olej Do Głębokiego Smażenia

Dekoracja/podanie:

  • Pomidorki koktajlowe, rzodkiewki, delikatne zioła.

  1. Tatar:

    • Pomidory przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.
    • Czerwoną cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę, jak do klasycznego tatara. 
    • Wymieszaj z cebulą, ogórkiem, Primerbą, Esencją, musztardą, solą i pieprzem.
    • Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.
    • Po wyjęciu z lodówki całość włóż na sito i dobrze odciśnij nadmiar soku. Sok pozostaw do serwisu.
  2. Majonez bazyliowo – pietruszkowy:

    • Majonez wymieszaj z pietruszką, Primerbą i opcjonalnie z kilkoma kroplami cytryny.
  3. Chipsy bazyliowe:

    • Listki bazylii włóż do rozgrzanego oleju na kilka sekund i odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  4. Dekoracja/podanie:

    • Z odsączonego tataru przygotuj kenele i umieść na talerzu. Dodaj majonez, chipsy i udekoruj pomidorkami koktajlowymi, rzodkiewką i delikatnymi ziołami. 
    Wskazówka:Tatara możesz również przygotować w ringu i podawać z tymi samymi dodatkami.


Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu