Menu

Składniki

+

Tatar

Podanie

  • Pumpernikiel 100.0 g
  • Miód(do przesmarowania pieczywa)
  • Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 100.0 ml

  1. Tatar

    • Umyj filet z łososia i usuń z niego skórę.
    • Przygotuj chipsy: skórę z łososia włóż pomiędzy dwa arkusze pergaminu i susz w piecu w temperaturze 110°C przez 60 minut. Następnie wystudź i połam na nieregularne kawałki.
    • Łososia pokrój w średnią kostkę.
    • Kapary sparz przez trzy minuty, ostudź i pokrój.
    • Oliwki pokrój w plasterki.
    • Szczypiorek i koperek drobno posiekaj.
    • Wymieszaj łososia z kaparami, oliwkami, cebulą pokrojoną w kostkę, szczypiorkiem i koperkiem. Rybę dopraw do smaku Esencją bulionu rybnego, musztardą, sokiem z cytryny, tabasco, odrobiną brandy, solą i pieprzem.
  2. Podanie

    • Pumpernikiel posmaruj miodem i skarmelizuj na ciepłej patelni.
    • Tatar podawaj udekorowany chipsami ze skóry z pumperniklem i Ramą Cremefine Fraiche 24%.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu