Tarte Flambee z cebulą, boczkiem i pieczarkami
Francuski rodzaj tarty na bazie ciasta chlebowego, boczku, cebuli i śmietany.

Składniki
Tarte Flambee z cebulą, boczkiem i pieczarkami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ciasto
Mąka pszenna
/g
450.0 g
0%
Woda
/ml
250.0 ml
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Sól
/g
5.0 g
0%
Tarta
Rama Profi uniwersalny tłuszcz 72% 1kg
/g
60.0 g
0%
Cebula(pióra)
/g
150.0 g
0%
Boczek wędzony, parzony(cienkie paski)
/g
160.0 g
0%
Przyprawy: sól i pieprz
/g
0.0 g
0%
Gałka muszkatołowa
/g
1.0 g
0%
Tymianek świeży
/g
0.0 g
0%
Pieczarki(plastry)
/g
150.0 g
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
200.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ciasto
-
Mąka pszenna 450.0 g
-
Woda 250.0 ml
-
Olej 50.0 ml
-
Sól 5.0 g
Tarta
-
Rama Profi uniwersalny tłuszcz 72% 1kg 60.0 g
-
Cebula(pióra) 150.0 g
-
Boczek wędzony, parzony(cienkie paski) 160.0 g
-
Przyprawy: sól i pieprz
-
Gałka muszkatołowa 1.0 g
-
Tymianek świeży
-
Pieczarki(plastry) 150.0 g
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 200.0 ml
-
Ciasto
-
Mąkę, sól, wodę i olej zagnieć na jednolite ciasto. Ciasto nie powinno być klejące.
-
-
Tarta
- Na Ramie Profi obsmaż delikatnie cebulę, dodaj boczek i dalej obsmażaj. Przypraw pieprzem i tymiankiem. Na koniec dodaj pieczarki i smaż 1 minutę (by nie puściły wody).
- Ramę Cremefine Fraiche 24% wymieszaj z solą, pieprzem i gałką.
- Ciasto podziel na dwie części, rozwałkuj cienko i połóż na okrągłe foremki do tarty. Posmaruj je doprawioną Ramą Cremefine, pozostawiając wolne ranty. Nałóż cebulę, boczek i pieczarki.
- Piecz w bardzo rozgrzanym piekarniku (220°C) przez około 10-12 minut.