Tacos z dorszem w tempurze z salsą pomidorową
Przed zanurzeniem kawałków ryby w cieście dodaj do niego pokruszony lód – po usmażeniu będą jeszcze bardziej chrupkie.

Składniki
Tacos z dorszem w tempurze z salsą pomidorową
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Dorsz
Dorsz filet
/kg
1.2 kg
0%
Sól
/g
10.0 g
0%
Tempura
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Jaja
/cu
2.0 cu
0%
Woda gazowana
/ml
200.0 ml
0%
Mąka pszenna
/g
70.0 g
0%
Skrobia kukurydziana
/g
190.0 g
0%
Proszek do pieczenia
/g
5.0 g
0%
Salsa pomidorowa
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
500.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Sok z limonki
/ml
30.0 ml
0%
Oliwa
/ml
50.0 ml
0%
Cukier brązowy
/g
15.0 g
0%
Czosnek(roztarty z solą)
/g
11.0 g
0%
Papryka chili świeża(posiekana)
/g
11.0 g
0%
Sól, Pieprz Czarny, Kumin Do Smaku
/
0.0
0%
Podanie
Tacos 20 Szt.
/
0.0
0%
Kukurydza w kolbach
/cu
3.0 cu
0%
Cebula czerwona
/g
222.0 g
0%
Papryka czerwona
/g
444.0 g
0%
Rukola
/g
100.0 g
0%
Kolendra świeża
/g
24.0 g
0%
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l
/ml
400.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Dorsz
-
Dorsz filet 1.2 kg
-
Sól 10.0 g
Tempura
-
Jaja 2.0 cu
-
Woda gazowana 200.0 ml
-
Mąka pszenna 70.0 g
-
Skrobia kukurydziana 190.0 g
-
Proszek do pieczenia 5.0 g
Salsa pomidorowa
-
Sok z limonki 30.0 ml
-
Oliwa 50.0 ml
-
Cukier brązowy 15.0 g
-
Czosnek(roztarty z solą) 11.0 g
-
Papryka chili świeża(posiekana) 11.0 g
-
Sól, Pieprz Czarny, Kumin Do Smaku
Podanie
-
Tacos 20 Szt.
-
Kukurydza w kolbach 3.0 cu
-
Cebula czerwona 222.0 g
-
Papryka czerwona 444.0 g
-
Rukola 100.0 g
-
Kolendra świeża 24.0 g
-
Rama Cremefine Fraiche (24%) 1 l 400.0 ml
-
Dorsz
• Filety osusz papierowymi ręcznikami, pokrój na 20 kawałków i dopraw solą. -
Tempura
• Wszystkie składniki tempury wymieszaj na jednolitą masę i odstaw do lodówki na 15 minut. • Kawałki dorsza włóż do tempury i smaż na głębokim tłuszczu. -
Salsa pomidorowa
• Połącz wszystkie składniki, dopraw do smaku i odstaw do lodówki. -
Podanie
• Tacos podgrzej na patelni i uformuj w dowolny sposób.• Nałóż wszystkie składniki. Na koniec dodaj salsę i Ramę 24%, całość udekoruj listkami kolendry.