Sznycel panierowany w polencie podany z jajecznym royalem i purée z palonej kapusty
Jest to innowacyjne wykonanie klasycznego dania kuchni europejskiej. Wyjątkowość temu daniu nadaje royal jajeczny i purée z palonej kapusty.

Składniki
Sznycel panierowany w polencie podany z jajecznym royalem i purée z palonej kapusty
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Schab
Woda
/l
2.0 l
0%
Sól
/g
80.0 g
0%
Cukier
/g
30.0 g
0%
Schab bez kości, oczyszczony
/kg
1.2 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
10.0 g
0%

Musztarda francuska
/g
100.0 g
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
50.0 ml
0%
Purée z palonej kapusty
Kapusta biała
/g
700.0 g
0%
Smalec
/g
50.0 g
0%
Cebula, kostka
/g
100.0 g
0%
Woda
/ml
250.0 ml
0%
Sól, Cukier, Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Ocet winny biały
/ml
20.0 ml
0%
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l
/ml
150.0 ml
0%
Masło
/g
50.0 g
0%
Royal jajeczny
"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
270.0 ml
0%
Jaja
/cu
6.0 cu
0%
Żółtko
/cu
3.0 cu
0%
Sól, Gałka Muszkatołowa Do Smaku
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Schab
-
Woda 2.0 l
-
Sól 80.0 g
-
Cukier 30.0 g
-
Schab bez kości, oczyszczony 1.2 kg
-
Musztarda francuska 100.0 g
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 50.0 ml
Purée z palonej kapusty
-
Kapusta biała 700.0 g
-
Smalec 50.0 g
-
Cebula, kostka 100.0 g
-
Woda 250.0 ml
-
Sól, Cukier, Pieprz Czarny Do Smaku
-
Ocet winny biały 20.0 ml
-
Rama Cremefine Profi do zup i sosów (15%) 1 l 150.0 ml
-
Masło 50.0 g
Royal jajeczny
-
"Śmietanka" roślinna 30% 270.0 ml
-
Jaja 6.0 cu
-
Żółtko 3.0 cu
-
Sól, Gałka Muszkatołowa Do Smaku
-
Schab
- W wodzie wymieszaj sól i cukier, włóż schab i odstaw do lodówki na min. 12 godzin.
- Wyjmij mięso z solanki, wypłucz i osusz. Pokrój na 10 porcji, przypraw Delikatem.
- Posmaruj z jednej strony musztardą i od tej strony obtocz w kaszce kukurydzianej.
- Smaż od strony nieopanierowanej. Przełóż wraz z patelnią do pieca rozgranego do 170˚C na ok. 5 minut.
-
Purée z palonej kapusty
- Kapustę pokrój na części i grilluj ze wszystkich stron. Przełóż na pergamin i piecz w temperaturze 190˚C przez ok. 20 - 30 minut.
- Cebulę zasmaż na smalcu, dodaj kapustę, wodę i przyprawy. Gotuj do miękkości. Dodaj ocet i Ramę 15%. Gotuj przez chwilę.
- Zmiksuj na purée z dodatkiem masła.
-
Royal jajeczny
- Wszystkie składniki zmiksuj i przecedź. Wylej na blachę wyłożoną folią spożywczą na wysokość 2 cm i przykryj.
- Wstaw do kąpieli wodnej i paruj w piecu w temperaturze 85˚C przez godzinę.
-
Podanie
- Poszczególne składniki układaj na talerzu z dodatkiem konfitowanego obsmażanego czosnku, marynowanej marchewki i cebulki oraz musztardy francuskiej i świeżych ziół.