Spaghetti z wołowymi klopsikami
Ciekawa propozycja makaronu zawierająca składniki tradycyjnego sosu bolognese.

Składniki
Spaghetti z wołowymi klopsikami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Klopsiki wołowe
Wołowina mielona
/kg
1.0 kg
0%
Jaja
/szt.
2.0 szt.
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
100.0 ml
0%
Sól, pieprz
/do smaku
0.0 do smaku
0%
Mąka pszenna do oprószenia
/g
0.0 g
0%
Sos
Woda
/l
1.5 l
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/do smażenia
0.0 do smażenia
0%
Cebulka perłowa
/g
350.0 g
0%
Wino czerwone
/ml
300.0 ml
0%
Podanie
Makaron Spaghetti Knorr Professional 3kg
/g
900.0 g
0%

Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
700.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Seler naciowy, oczyszczony (pokrojony w dowolny sposób)
/g
100.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Klopsiki wołowe
-
Wołowina mielona 1.0 kg
-
Jaja 2.0 szt.
-
"Śmietanka" roślinna 30% 100.0 ml
-
Sól, pieprz
-
Mąka pszenna do oprószenia
Sos
-
Woda 1.5 l
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
Cebulka perłowa 350.0 g
-
Wino czerwone 300.0 ml
Podanie
-
Seler naciowy, oczyszczony (pokrojony w dowolny sposób) 100.0 g
-
Klopsiki wołowe
- Wołowinę wymieszaj z jajami, Ramą 31% oraz przyprawami.
- Uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego (5 kulek na porcję).
- Usmaż w głębokim tłuszczu.
-
Sos
- Sos Demi Glace połącz z wodą i zagotuj.
- Na Ramie Culinesse podsmaż cebulki, po chwili wlej wino, zredukuj i dodaj do sosu Demi Glace.
- Całość połącz z klopsikami i gotuj na małym ogniu do uzyskania konsystencji sosu.
-
Podanie
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i wymieszaj z sosem i klopsikami.
- Podawaj na głębokim talerzu z Tomato Pronto i zblanszowanym selerem naciowym.