Skrzydełka z kurczaka / ziemniaczki pieczone / warzywa / sos Sriracha
.jpg)
Składniki
Skrzydełka z kurczaka / ziemniaczki pieczone / warzywa / sos Sriracha
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł680.46
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
SKRZYDEŁKA
Skrzydełka z kurczaka
/kg
2.0 kg
0%
Rosół jarzynowy Knorr Professional 1 kg
/g
40.0 g
0%

Imbir mielony
/g
5.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
Mąka pszenna
/g
80.0 g
0%
Jaja
/szt.
3.0 szt.
0%
Panko
/g
200.0 g
0%
ZIEMNIACZKI PIECZONE Z WARZYWAMI
Ziemniaczki małe (Pommes Parisiennes) 20-30 mm
/kg
1.5 kg
0%
Papryka czerwona
/g
300.0 g
0%
Mini cukinia
/g
150.0 g
0%
Cebula
/g
200.0 g
0%
Czosnek
/g
50.0 g
0%
Rozmaryn świeży
/g
5.0 g
0%
Knorr Przyprawa do frytek i ziemniaków 100% naturalnych składników 0,35 kg
/g
25.0 g
0%

Olej
/ml
50.0 ml
0%
SOS
Hellmann's Majonez do dekoracji 3 l
/g
300.0 g
0%

Sos Sriracha
/ml
200.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
SKRZYDEŁKA
-
Skrzydełka z kurczaka 2.0 kg
-
Imbir mielony 5.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Mąka pszenna 80.0 g
-
Jaja 3.0 szt.
-
Panko 200.0 g
ZIEMNIACZKI PIECZONE Z WARZYWAMI
-
Ziemniaczki małe (Pommes Parisiennes) 20-30 mm 1.5 kg
-
Papryka czerwona 300.0 g
-
Mini cukinia 150.0 g
-
Cebula 200.0 g
-
Czosnek 50.0 g
-
Rozmaryn świeży 5.0 g
-
Olej 50.0 ml
SOS
-
Sos Sriracha 200.0 ml
-
SKRZYDEŁKA
- Odetnij lotki, skrzydełka przekrój w stawie, kość oczyść, a mięso ze skórą zsuń na dół kości, tworząc kulkę.
- Przypraw Rosołem, imbirem i pieprzem.
- Panieruj w mące, jajku i panko.
- Smaż na fryturze w temp. 150°C.
-
ZIEMNIACZKI PIECZONE Z WARZYWAMI
- Do ziemniaczków dodaj pokrojoną paprykę, cukinię, cebulę, ząbki czosnku w łupinie, gałązki rozmarynu, Przyprawę do frytek i ziemniaków, olej.
- Wymieszaj i piecz w temp. 210°C przez 15 minut.
-
SOS
- Majonez wymieszaj z sosem Sriracha.