Skandynawska kanapka z makrelą

Składniki
Skandynawska kanapka z makrelą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł83.7
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Przygotowanie
Cukier
/g
250.0 g
0%
Woda
/ml
250.0 ml
0%
Jaja
/szt.
10.0 szt.
0%
Ziele angielskie
/g
6.0 g
0%
Awokado
/szt.
5.0 szt.
0%
Liść laurowy
/g
3.0 g
0%
Sól
/g
1.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
Ocet winny biały
/ml
250.0 ml
0%
Hellmann's Majonez do sałatek 5 l
/ml
500.0 ml
0%

Kolendra ziarna
/g
20.0 g
0%
Fenkuł
/szt.
2.0 szt.
0%
Chleb pełnoziarnisty
/g
350.0 g
0%
Makrela wędzona
/kg
1.0 kg
0%
Zioła świeże do dekoracji
/g
2.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Przygotowanie
-
Cukier 250.0 g
-
Woda 250.0 ml
-
Jaja 10.0 szt.
-
Ziele angielskie 6.0 g
-
Awokado 5.0 szt.
-
Liść laurowy 3.0 g
-
Sól 1.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Ocet winny biały 250.0 ml
-
Kolendra ziarna 20.0 g
-
Fenkuł 2.0 szt.
-
Chleb pełnoziarnisty 350.0 g
-
Makrela wędzona 1.0 kg
-
Zioła świeże do dekoracji 2.0 g
-
Przygotowanie
- Rozgnieć awokado dodając majonez, sól i pieprz. Zagotuj ocet, wodę, cukier, przyprawy, dodaj posiekany fenkuł i marynuj.
- Przygotuj jajko w koszulce. Rozsmaruj pastę z awokado na kromkach chleba, dodaj marynowany fenkuł i kawałki makreli.
- Połóż jajko w koszulce i dodaj świeże zioła.