Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Schab

  • Schabz kością 1.5 kg
  • Tymianek suszony do smaku
  • Czosnek 5 ząbków
  • Olej rzepakowy 30.0 ml
  • Sól morska do smaku
  • Pieprz czarny mielony, rozgnieciony

Fasola z chorizo

Podanie

  1. Schab

    • Schab z kością potnij na równe porcję. Tymianek wymieszaj z posiekanym czosnkiem i olejem, natrzyj mięso. Pozostaw do zamarynowania.
    • Schab zgrilluj lub upiecz w piecu konwekcyjno – parowym.
  2. Fasola z chorizo

    • Fasolę namocz na noc, następnie ugotuj do miękkości.
    • Chorizo pokrój w plasterki a cebulę w piórka, zasmaż na oleju z suszonych pomidorów, dodaj pokrojone w paski suszone pomidory i chwilę zasmażaj. Całość połącz z ugotowaną fasolą i pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół.
    • Dopraw do smaku, na sam koniec wzbogać pokrojoną natką pietruszki.
  3. Podanie

    • Upieczony schab podawaj na fasoli z chorizo.
    • Całe pomidory pelati odsącz, delikatnie przypraw pieprzem i zawiń w suszoną szynkę. Pomidory w szynce obsmaż tak by szynka się zrumieniła i pomidor się podgrzał.
    • Dnie udekoruj pomidorem w szynce, chipsem z cebuli i gałązką tymianku.
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu