Sałatka z krokietem z kurczaka i klasycznym dressingiem ogrodowym
Krokiety możesz przygotowywać z dowolnego mięsa lub ryb. Pamiętaj o tym, żeby zawsze dodawać masło - nada ono wyjątkowej soczystości.

Składniki
Sałatka z krokietem z kurczaka i klasycznym dressingiem ogrodowym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Krokiety
Mięso drobiowe, ugotowane
/g
750.0 g
0%
Masło, roztopione
/g
150.0 g
0%
Żółtka
/szt.
2.0 szt.
0%
Esencja bulionu drobiowego Knorr Professional 1 l do smaku
/ml
0.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Jaja
/szt.
3.0 szt.
0%
Białko
/szt.
2.0 szt.
0%
Panko
/g
150.0 g
0%
Tłuszcz do smażenia
/g
0.0 g
0%
Dressing
Sos sałatkowy ogrodowy Knorr 0,7 kg
/g
30.0 g
0%
 (1).jpg)
Woda
/ml
230.0 ml
0%
Oliwa z oliwek Pomace
/ml
100.0 ml
0%
Sałatka
Bukiet sałat
/g
800.0 g
0%
Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg
/g
250.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Marchew, blanszowana
/g
300.0 g
0%
Szparagi zielone, wstążki
/g
100.0 g
0%
Groszek cukrowy
/g
200.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Krokiety
-
Mięso drobiowe, ugotowane 750.0 g
-
Masło, roztopione 150.0 g
-
Żółtka 2.0 szt.
-
Jaja 3.0 szt.
-
Białko 2.0 szt.
-
Panko 150.0 g
-
Tłuszcz do smażenia
Dressing
-
Woda 230.0 ml
-
Oliwa z oliwek Pomace 100.0 ml
Sałatka
-
Bukiet sałat 800.0 g
-
Marchew, blanszowana 300.0 g
-
Szparagi zielone, wstążki 100.0 g
-
Groszek cukrowy 200.0 g
-
Krokiety
- Zmiksuj mięso z roztopionym masłem i żółtkami do pożądanej konsystencji i dopraw do smaku Esencją bulionu drobiowego. Masę dobrze wystudź w lodówce, następnie uformuj krokiety.
- Krokiety opanieruj w roztrzepanym jajkach z białkami i panko.
- Usmaż na głębokim tłuszczu w temperaturze 170⁰C.
-
Dressing
- Sos sałatkowy połącz z wodą i oliwą, wymieszaj, odstaw i ponownie wymieszaj po 10 minutach.
-
Sałatka
- Na talerzu ułóż sałaty, warzywa, krokiety i skrop dressingiem.