Sałatka z chrupiącym kurczakiem, sałatą rzymską i sosem Cezar
Wybierz młode główki sałaty rzymskiej - są słodsze i delikatniejsze w smaku.

Składniki
Sałatka z chrupiącym kurczakiem, sałatą rzymską i sosem Cezar
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Skrzydełka
Skrzydełka z kurczaka
/cu
20.0 cu
0%
Przyprawy: sól i pieprz, papryka do przyprawienia mięsa
/g
0.0 g
0%
Mąka
/g
30.0 g
0%
Bułka tartalub Panko
/g
100.0 g
0%
Jaja
/cu
4.0 cu
0%
Olej Do Głębokiego Smażenia 2 L
/
0.0
0%
Sałatka
Sałata rzymskamini
/g
400.0 g
0%
Cebula czerwona
/g
100.0 g
0%
Marchew
/g
150.0 g
0%
Hellmann's Sos Cezar 1 l
/ml
350.0 ml
0%

Anchois
/g
10.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Skrzydełka
-
Skrzydełka z kurczaka 20.0 cu
-
Przyprawy: sól i pieprz, papryka do przyprawienia mięsa
-
Mąka 30.0 g
-
Bułka tartalub Panko 100.0 g
-
Jaja 4.0 cu
-
Olej Do Głębokiego Smażenia 2 L
Sałatka
-
Sałata rzymskamini 400.0 g
-
Cebula czerwona 100.0 g
-
Marchew 150.0 g
-
Anchois 10.0 g
-
Skrzydełka
- Filety z kurczaka pokrój w kawałki a’ 25 gramów.
- Przypraw iwymieszaj w mące, a następnie w roztrzepanym jajku.
- Obtocz w panko i smaż na głębokim tłuszczu.
-
Sałatka
- Warzywa pokrój.
- Anchoise drobno posiekaj i połącz z sosem Cezar.
- Mix sałat ułóż na talerzu z pokrojonymi warzywami i usmażonym kurczakiem w panko.
- Sałatkę polej sosem, lub sos podaj osobno. dekoruj kiełkami lub innymi świeżymi ziołami.