Sałatka z ricottą/ vinaigrette wiśniowy

Składniki
Sałatka z ricottą/ vinaigrette wiśniowy
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł258.77
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Vinaigrette wiśniowy
Wiśnie mrożone
/g
150.0 g
0%
Woda
/ml
400.0 ml
0%
Sos sałatkowy grecki Knorr 0,7 kg
/g
50.0 g
0%

Olej
/ml
100.0 ml
0%
Miód
/g
50.0 g
0%
Chili płatki
/g
1.0 g
0%
Sałatka
Ser Ricotta
/g
600.0 g
0%
Knorr Professional Primerba czerwone pesto 0,34 kg
/g
15.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Oliwa
/ml
40.0 ml
0%
Wiśnie
/g
400.0 g
0%
Miód
/g
40.0 g
0%
Hellmann’s Sos balsamiczny 1 l
/ml
80.0 ml
0%

Roszponka
/g
150.0 g
0%
Rukola
/g
100.0 g
0%
Radicchio
/g
150.0 g
0%
Papryka czerwona faszerowana serkiem
/g
300.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Vinaigrette wiśniowy
-
Wiśnie mrożone 150.0 g
-
Woda 400.0 ml
-
Olej 100.0 ml
-
Miód 50.0 g
-
Chili płatki 1.0 g
Sałatka
-
Ser Ricotta 600.0 g
-
Oliwa 40.0 ml
-
Wiśnie 400.0 g
-
Miód 40.0 g
-
Roszponka 150.0 g
-
Rukola 100.0 g
-
Radicchio 150.0 g
-
Papryka czerwona faszerowana serkiem 300.0 g
-
Vinaigrette wiśniowy
- Wiśnie zmiksuj z wodą, dodaj Sos grecki i pozostałe składniki. Wymieszaj i odstaw.
-
Sałatka
- Ricottę pokrój w plastry, zamarynuj w Primerbie i oliwie, obsmaż na patelni.
- Wiśnie skarmelizuj na miodzie i Sosie balsamicznym.
- Sałaty ułóż na talerzu, dodaj paprykę, ricottę, wiśnie i polej vinaigrette.