Składniki

+

Wykonanie:

  1. Wykonanie:

    • Bataty wymieszaj z olejem i połową Delikatu do mięs. Wstaw do pieca na około 20 minut, na temperaturę 180⁰C. Po wyjęciu z pieca posyp resztą Delikatu.
    • Jarmuż sparz we wrzątku i wystudź w wodzie z lodem. Usuń zdrewniałe łodygi i zmiksuj na jednolity sos z orzechami, czosnkiem i oliwą. Dopraw solą i pieprzem.
    • Czarny czosnek zmiksuj z olejem z pestek winogron. Wymieszaj z jogurtem i dopraw sokiem z cytryny i solą.
    • Grzyby shimeji podsmaż na rozgrzanym oleju. Na koniec dodaj sos Ketjap Manis i masło.
    • Na talerzu ułóż liście szpinaku, roszponki, rukoli, pieczone bataty, pomidorki koktajlowe i grzyby shimeji. 
    • Podawaj z jarmużowym pesto i jogurtem z czarnym czosnkiem. 
    • Udekoruj kiełkami pora.

Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu