Sałatka śledziowa z ziołami i maślakami
Sałatkę śledziową możesz również podać jako tatara - w tym celu wszystkie składniki pokrój w kostkę i delikatnie wymieszaj.

Składniki
Sałatka śledziowa z ziołami i maślakami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Sałatka śledziowa
Śledź
/g
700.0 g
0%
Cebula
/g
120.0 g
0%
Peperoni Grigliati (papryka grillowana) Knorr 0,75kg
/g
300.0 g
0%

Grzyby marynowane maślaki
/g
150.0 g
0%
Sos
Olej Z Grillowanej Papryki 100 G
/
0.0
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Musztarda z gorczycą do smaku
/g
0.0 g
0%
Sos sałatkowy ogrodowy Knorr 0,7 kg
/g
30.0 g
0%
 (1).jpg)
Dekoracja
Rzodkiewka plasterki, mikrozioła do dekoracji
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Sałatka śledziowa
-
Śledź 700.0 g
-
Cebula 120.0 g
-
Grzyby marynowane maślaki 150.0 g
Sos
-
Olej Z Grillowanej Papryki 100 G
-
Olej 50.0 ml
-
Musztarda z gorczycą do smaku
Dekoracja
-
Rzodkiewka plasterki, mikrozioła do dekoracji
-
Sałatka śledziowa
- Śledzie namocz w zimnej wodzie (długość moczenia uzależniona jest rodzaju śledzi).
- Śledzie przełóż na sito, by dobrze odciekły.
- Cebulę pokrój w piórka, paprykę i grzyby w dowolny sposób.
-
Sos
- Olej z papryki połącz z Sosem ogrodowym, olejem i musztardą. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i pozostaw ją najlepiej do następnego dnia.
-
Dekoracja
- Sałatkę udekoruj grzankami i mikroziołami.