Menu

Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Panierka sucha

  • Mąka pszenna 150.0 g
  • Mąka kukurydziana 150.0 g

Panierka mokra

  • Jajka 3.0 szt.
  • Woda gazowana 250.0 ml
  • Mąka pszenna 130.0 g
  • Proszek do pieczenia 5.0 g
  • Kolendra mielona 1.0 g
  • Pietruszka zielona 15.0 g
  • Sól

Chrupiący kurczak

Karmelizowana cebula w sosie balsamicznym

Sałatka

  • Chleb żytni 300.0 g
  • Sałata rzymska 600.0 g
  • Roszponka 100.0 g
  • Szparagi białe 350.0 g
  • Pietruszka zielona 15.0 g

...

Przygotowanie

  1. Panierka sucha

    • Wymieszaj mąkę pszenną z kukurydzianą.
  2. Panierka mokra

    • Połącz wszystkie składniki. 
    • Konsystencją panierka powinna przypominać luźne ciasto naleśnikowe.
  3. Chrupiący kurczak

    • Podudzia pokrój w dużą kostkę, przypraw Delikatem do drobiu, wymieszaj i pozostaw do zamarynowania. 
    • Panieruj w panierce suchej, mokrej i ponownie w suchej. 
    • Smaż w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
  4. Karmelizowana cebula w sosie balsamicznym

    • Cebulki podsmaż na oleju (jeżeli używasz dużej cebuli, to pokrój ją na ćwiartki), dodaj cukier i delikatnie skarmelizuj, podlej wodą i duś przez chwilę, dodaj Sos balsamiczny i zagotuj. 
    • Pozostaw do wystudzenia.
  5. Sałatka

    • Z chleba przygotuj grzanki, połącz z sałatami, ugotowanymi szparagami i posiekaną natką pietruszki. 
    • Wymieszaj z karmelizowaną cebulką, podawaj z chrupiącym kurczakiem.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza