Rustykalny zielony makaron z mascarpone, suszonymi pomidorami, gruszką i orzechami pekan
Makaronowi możesz nadać dowolny kolor przy użyciu naturalnych barwników m.in. buraka, sepii lub kurkumy.

Składniki
Rustykalny zielony makaron z mascarpone, suszonymi pomidorami, gruszką i orzechami pekan
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1.25
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Makaron
Pietruszka zielona, posiekana
/g
50.0 g
0%
Szpinak
/g
100.0 g
0%
Woda
/ml
400.0 ml
0%
Mąka pszenna
/g
500.0 g
0%
Semolina
/g
300.0 g
0%
Żółtka
/szt.
3.0 szt.
0%
Olej
/ml
10.0 ml
0%
Sól
/g
10.0 g
0%
Sos
Ser Mascarpone
/g
400.0 g
0%
Pomodori Secchi (pomidory suszone) Knorr Professional 0,75kg, pokrojone
/g
300.0 g
0%
-knorr-professional-0,75kg/suszone pomidory 450 x450.png)
Gruszka, obrana (pokrojona w dowolny sposób)
/g
300.0 g
0%
Sól do smaku
/g
0.0 g
0%
Śmietanka 30%
/ml
600.0 ml
0%
Knorr Professional Primerba bazyliowa 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Podanie
Orzechy pekan, przyrumienione
/g
50.0 g
0%
Miks ziół do dekoracji
/g
0.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Makaron
-
Pietruszka zielona, posiekana 50.0 g
-
Szpinak 100.0 g
-
Woda 400.0 ml
-
Mąka pszenna 500.0 g
-
Semolina 300.0 g
-
Żółtka 3.0 szt.
-
Olej 10.0 ml
-
Sól 10.0 g
Sos
-
Ser Mascarpone 400.0 g
-
Gruszka, obrana (pokrojona w dowolny sposób) 300.0 g
-
Sól do smaku
-
Śmietanka 30% 600.0 ml
Podanie
-
Orzechy pekan, przyrumienione 50.0 g
-
Miks ziół do dekoracji
-
Makaron
- Pietruszkę i szpinak zmiksuj z wodą na jednolitą masę.
- Mąkę wymieszaj z semoliną i pozostałym składnikami.
- Całość zagnieć i odstaw na 30 minut.
- Ciasto rozwałkuj na grubość 2 mm, zwiń w rolkę i pokrój na Tagliatelle.
- Ugotuj w osolonej wodzie.
-
Sos
- W rondlu rozgrzej śmietankę, połącz z mascarpone i wymieszaj.
- Dodaj pomidory, gruszki, Primerbę i zagotuj.
- Dopraw do smaku solą.
-
Podanie
- Gorący makaron połącz z sosem, przełóż na talerz, posyp orzechami i udekoruj ziołami.