Menu

Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Muślin drobiowy z krewetkami

  • Krewetki parzone 16/20 20.0 cu
  • Filet z kurczaka 200.0 g
  • "Śmietanka" roślinna 30% 150.0 ml
  • Natka pietruszki, posiekana 30.0 g
  • Bazylia świeża, posiekana 20.0 g
  • Oliwa 20.0 ml
  • Ser Parmezan tarty 30.0 g
  • Czosnek, posiekany 1.0 ząbki
  • Sól Do Smaku

Roladki z kurczaka

  • Filet z kurczaka 1000.0 g
  • Mąka 20.0 g
  • Jaja 2.0 cu
  • Panko 100.0 g
  • Olej Do Głębokiego Smażenia

Sos:

Puree z pasternaku:

  • Pasternak 1500.0 g
  • "Śmietanka" roślinna 30% 100.0 ml
  • Gałka Muszkatołowa Do Smaku
  • Masło 80.0 g

Dodatki:

  • Fenkuł, mini 10.0 cu
  • Cebulki koktajlowe 30.0 cu
  • Masło 20.0 g
  • Kiełki groszku 30.0 cu

Kuchnia Fusion zbiera coraz więcej fanów, zobaczcie propozycję naszych szefów kuchni na wyjątkowe połączenie skorupiaków z kurczakiem.

...

Przygotowanie

  1. Muślin drobiowy z krewetkami

    • Krewetki rozmroź, usuń płetwę ogonową, osusz i przekrój na połowę.
    • Filet z kurczaka zmiel, zmiksuj z Ramą 31%, dodaj pozostałe składniki.
    • Następnie dodaj rozmrożone krewetki, dopraw do smaku.
    • Muślin przełóż do worka cukierniczego.
  2. Roladki z kurczaka

    • W filecie z kurczaka cienkim ostrym nożem zrób od grubszej strony kieszeń. W powstałą kieszeń wyszprycuj muślin.
    • Filety ciasno zawiń w folię spożywczą w formie roladki i zamknij w woreczku wakum.
    • Gotuj w cyrkulatorze nastawionym na 66°C przez 45 minut.
    • Następnie wyjmij z cyrkulatora i na chwilę włóż do zimnej wody.
    • Roladki wyjmij z worka, opanieruj w mące, jajku i panko. Krótko smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
  3. Sos:

    • Sos wymieszaj w ciepłej wodzie i mieszając zagotuj, dodaj otartą skórkę z cytryny, zimne masło i Ramę Cremefine. Mieszaj do połączenia masła z sosem.
  4. Puree z pasternaku:

    • Umyty pasternak ponakłuwaj widelcem i piecz w temp. 150°C do miękkości.
    • Obierz i zmiksuj na puree z pozostałymi składnikami.
    • Dopraw do smaku.
  5. Dodatki:

    • Na maśle przesmaż fenkuł i cebulki.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza