Ramen burger

Składniki
Ramen burger
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł65.12
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
MAKARON
Ramen makaron podgotowany
/kg
2.0 kg
0%
Olej sezamowy
/g
10.0 g
0%
Jajka
/szt.
3.0 szt.
0%
BURGER
Polędwiczka wieprzowa
/kg
1.0 kg
0%
Pasta miso
/g
20.0 g
0%
Olej sezamowy
/g
20.0 g
0%
DODATKI
Olej
/ml
30.0 ml
0%
Pak choi
/kg
0.4 kg
0%
Kiełki fasoli mung
/kg
0.2 kg
0%
Grzyby shimeji
/g
150.0 g
0%
Szczypiorek
/g
20.0 g
0%
Sos Teriyaki Knorr
/ml
20.0 ml
0%
Sezam biały
/g
10.0 g
0%
Limonka
/g
20.0 g
0%
Kolendra
/g
10.0 g
0%
Papryczka chili
/kg
0.1 kg
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
MAKARON
-
Ramen makaron podgotowany 2.0 kg
-
Olej sezamowy 10.0 g
-
Jajka 3.0 szt.
BURGER
-
Polędwiczka wieprzowa 1.0 kg
-
Pasta miso 20.0 g
-
Olej sezamowy 20.0 g
DODATKI
-
Olej 30.0 ml
-
Pak choi 0.4 kg
-
Kiełki fasoli mung 0.2 kg
-
Grzyby shimeji 150.0 g
-
Szczypiorek 20.0 g
-
Sos Teriyaki Knorr 20.0 ml
-
Sezam biały 10.0 g
-
Limonka 20.0 g
-
Kolendra 10.0 g
-
Papryczka chili 0.1 kg
-
MAKARON
- Makaron wymieszaj z olejem sezamowym i jajkami.
- Wyporcjuj do 10 okrągłych ringów na blachę i zapiecz ok. 3 minuty w piecu nagrzanym do temperatury 160°C.
- Następnie zrumień na suchej patelni na złoty kolor.
-
BURGER
- Polędwiczki pokrój w cienkie plasterki, zamarynuj w sosie Teriyaki, paście miso i oleju sezamowym.
- Usmaż na mocno rozgrzanej patelni.
-
DODATKI
- Na oleju zasmaż kolejno pokrojoną kapustę pak choi, kiełki fasoli, grzyby i szczypiorek.
- Dopraw sosem Teriyaki i posyp uprażonym sezamem.
-
PODANIE
- Na makron połóż warzywa, mięso i drugi krążek z makronu.
- Ramen burger podawaj udekorowany szczypiorkiem, kolendrą i papryczką chili.