Menu

Składniki

+

MAKARON

  • Ramen makaron podgotowany 2.0 kg
  • Olej sezamowy 10.0 g
  • Jajka 3.0 szt.

BURGER

DODATKI

  • Olej 30.0 ml
  • Pak choi 0.4 kg
  • Kiełki fasoli mung 0.2 kg
  • Grzyby shimeji 150.0 g
  • Szczypiorek 20.0 g
  • Sos Teriyaki Knorr 20.0 ml
  • Sezam biały 10.0 g
  • Limonka 20.0 g
  • Kolendra 10.0 g
  • Papryczka chili 0.1 kg

  1. MAKARON

    • Makaron wymieszaj z olejem sezamowym i jajkami.
    • Wyporcjuj do 10 okrągłych ringów na blachę i zapiecz ok. 3 minuty w piecu nagrzanym do temperatury 160°C.
    • Następnie zrumień na suchej patelni na złoty kolor.
  2. BURGER

    • Polędwiczki pokrój w cienkie plasterki, zamarynuj w sosie Teriyaki, paście miso i oleju sezamowym.
    • Usmaż na mocno rozgrzanej patelni.
  3. DODATKI

    • Na oleju zasmaż kolejno pokrojoną kapustę pak choi, kiełki fasoli, grzyby i szczypiorek.
    • Dopraw sosem Teriyaki i posyp uprażonym sezamem.

  4. PODANIE

    • Na makron połóż warzywa, mięso i drugi krążek z makronu.
    • Ramen burger podawaj udekorowany szczypiorkiem, kolendrą i papryczką chili.

Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza
Menu