Ragout jagnięcy z warzywami
Dodawaj warzywa i ziemniaki w odpowiednim czasie, aby zachowały swoją formę i nie rozgotowały się.

Składniki
Ragout jagnięcy z warzywami
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ragout
Udziec lub łoopatka jagnięca (czyste mięso)
/kg
2.0 kg
0%
Knorr Delikat Przyprawa do mięs 0,6 kg
/g
30.0 g
0%

Rama Combi Profi 3,7 l
/ml
50.0 ml
0%
Czosnek
/g
15.0 g
0%
Papryka chili świeża
/cu
1.0 cu
0%
Concentrato di pomodoro (koncentrat pomidorowy 28%-30%) Knorr Professional 0,8kg
/g
70.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Wino czerwone
/ml
80.0 ml
0%
Esencja bulionu wołowego Knorr Professional 1 l
/ml
30.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Liść laurowy
/cu
3.0 cu
0%
Pieprz Czarny Do Smaku
/
0.0
0%
Rozmaryn (1 Gałązka)
/
0.0
0%
Marchew (słupki)
/g
200.0 g
0%
Rzepa (słupki)
/g
200.0 g
0%
Ziemniaki (grube słupki)
/g
300.0 g
0%
Cebula (ćwiartki)
/g
150.0 g
0%
Cukinia (słupki)
/g
250.0 g
0%
Fasolka szparagowa
/g
100.0 g
0%
Groszek zielony
/g
100.0 g
0%
Natka pietruszki
/pęczek
1.0 pęczek
0%
Sól, Pieprz Do Smaku
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ragout
-
Udziec lub łoopatka jagnięca (czyste mięso) 2.0 kg
-
Rama Combi Profi 3,7 l 50.0 ml
-
Czosnek 15.0 g
-
Papryka chili świeża 1.0 cu
-
Wino czerwone 80.0 ml
-
Liść laurowy 3.0 cu
-
Pieprz Czarny Do Smaku
-
Rozmaryn (1 Gałązka)
-
Marchew (słupki) 200.0 g
-
Rzepa (słupki) 200.0 g
-
Ziemniaki (grube słupki) 300.0 g
-
Cebula (ćwiartki) 150.0 g
-
Cukinia (słupki) 250.0 g
-
Fasolka szparagowa 100.0 g
-
Groszek zielony 100.0 g
-
Natka pietruszki 1.0 pęczek
-
Sól, Pieprz Do Smaku
-
Ragout
- Udziec pokrój w dużą kostkę 3 na 3 cm, przypraw Delikatem.
- W głębokiej gastronormie rozłóż mięso, spryskaj Ramą Combi i wstaw do nagrzanego do temperatury 210⁰C pieca na 15 minut, po 10 minutach wymieszaj.
- Do mięsa dodaj posiekany czosnek, chili, koncentrat pomidorowy i wino, wymieszaj.
- Następnie dodaj sos pieczeniowy wymieszany w gorącej wodzie, Esencję wołową, liść laurowy, pieprz czarny i gałązkę rozmarynu, przykryj, wstaw do pieca na 140⁰C i duś.
- W międzyczasie dodaj marchew, rzepę, ziemniaki i cebulę całość duś.
- Gdy wszystko będzie już prawie miękkie dodaj cukinię, fasolkę szparagową i groszek.
- Całość duś jeszcze przez chwile, dopraw do smaku i posyp natką pietruszki.
- Przełóż do porcelanowej gastronormy.