Polędwiczka wieprzowa sous-vide z puree pomidorowo-ziemniaczanym
Kuchnia włoska z francuskim akcentem. Jeżeli nie posiadasz cyrkulatora możesz wykonać to danie w piecu konwekcyjnym na parze zmniejszając temperaturę o 2 stopnie.

Składniki
Polędwiczka wieprzowa sous-vide z puree pomidorowo-ziemniaczanym
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł12516.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Mięso
Polędwiczka wieprzowa oczyszczona
/g
1300.0 g
0%
Knorr Professional Primerba tymiankowa 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Knorr Professional Marynata do wieprzowiny 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Posypka ziołowa
Natka pietruszki, posiekana
/Łyżki
2.0 Łyżki
0%
Koperek, posiekany
/Łyżki
2.0 Łyżki
0%
Szczypiorek, posiekany
/Łyżki
2.0 Łyżki
0%
Mięta, posiekana
/Łyżki
3.0 Łyżki
0%
Aroma Mix maślano-ziołowy Knorr 1,1 kg
/g
20.0 g
0%

Panko
/g
40.0 g
0%
Emulsja do polędwiczek
Sos pieczeniowy w paście Knorr 1,2 kg
/g
20.0 g
0%

Woda
/ml
250.0 ml
0%
Sos BBQ
/g
20.0 g
0%
Musztarda Dijon
/g
30.0 g
0%
Puree
Knorr Tomato Pronto Sos pomidorowy z kawałkami pomidorów i cebuli 2 kg
/g
1000.0 g
0%

Produkt bezglutenowy
Knorr Professional Primerba bazyliowa 0,34 kg
/g
10.0 g
0%

Bez laktozy
Nie Zawierają Alergenów
Puree ziemniaczane Knorr 4 kg
/g
80.0 g
0%

Sól Do Smaku
/
0.0
0%
Pieprz Czarny, Swieżo Mielony Do Smaku
/
0.0
0%
Podanie
Kalafior podzielony na duże różyczki
/g
500.0 g
0%
Karmelizowane Szalotki
/
0.0
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Mięso
-
Polędwiczka wieprzowa oczyszczona 1300.0 g
Posypka ziołowa
-
Natka pietruszki, posiekana 2.0 Łyżki
-
Koperek, posiekany 2.0 Łyżki
-
Szczypiorek, posiekany 2.0 Łyżki
-
Mięta, posiekana 3.0 Łyżki
-
Panko 40.0 g
Emulsja do polędwiczek
-
Woda 250.0 ml
-
Sos BBQ 20.0 g
-
Musztarda Dijon 30.0 g
Puree
-
Sól Do Smaku
-
Pieprz Czarny, Swieżo Mielony Do Smaku
Podanie
-
Kalafior podzielony na duże różyczki 500.0 g
-
Karmelizowane Szalotki
-
Mięso
- Polędwiczki pokrój na porcje, natrzyj Primerbą i Marynatą, zawiń ciasno w folię spożywczą, włóż do worka i zwakumuj.
- Włóż do cyrkulatora temperatura 63⁰C na 60 minut.
-
Posypka ziołowa
- Składniki posypki ziołowej zmiksuj do konsystencji piasku.
-
Emulsja do polędwiczek
- Sos pieczeniowy w paście wymieszaj z gorącą wodą i gotuj do konsystencji emulsji, dodaj sos BBQ i musztardę, wymieszaj i gotuj jeszcze przez chwilę, przecedź.
-
Puree
- Tomato Pronto zmiksuj, podgrzej do temperatury około 80 - 85⁰C.
- Następnie dodaj Primerbę i mieszając dodaj Puree ziemniaczane, dopraw do smaku.
-
Polędwiczki
- Polędwiczki wyjmij z worka i osusz.
- Obsmaż dookoła, posmaruj odparowaną Redukcją i obtocz w posypce ziołowej.
-
Podanie
- Podawaj na ziemniaczano – pomidorowym puree, grillowanym kalafiorem i karmelizowanymi szalotkami.