Polędwiczka wieprzowa w pistacjach / fondant ziemniaczany / sos śliwkowy
.jpg)
Składniki
Polędwiczka wieprzowa w pistacjach / fondant ziemniaczany / sos śliwkowy
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł841.2
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PISTACJACH
Polędwiczka wieprzowa oczyszczona
/kg
1.9 kg
0%
Knorr Professional Marynata do wieprzowiny 0,75 kg
/g
30.0 g
0%

Olej
/ml
50.0 ml
0%
Miód
/g
30.0 g
0%
Pistacje, obranezmiksowane
/g
50.0 g
0%
PUREE Z MARCHEWKI
Marchew, kostka
/kg
1.0 kg
0%
Cebula
/g
60.0 g
0%
Masło
/g
100.0 g
0%
Woda
/ml
200.0 ml
0%
Sól
/g
10.0 g
0%
Cukier
/g
20.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
Pomarańcza
/g
150.0 g
0%
FONDANT ZIEMNIACZANY
Ziemniaki
/kg
1.5 kg
0%
Olej
/ml
50.0 ml
0%
Sól
/g
5.0 g
0%
Pieprz czarny mielony
/g
1.0 g
0%
Masło
/g
60.0 g
0%
Czosnek
/g
20.0 g
0%
Tymianek świeży
/g
3.0 g
0%
Rosół z kury Knorr Professional 1 kg
/g
5.0 g
0%

Woda
/ml
100.0 ml
0%
SOS
Cukier
/g
40.0 g
0%
Śliwki mrożone
/g
250.0 g
0%
Wino czerwone
/ml
200.0 ml
0%
Woda
/ml
600.0 ml
0%
Rozmaryn świeży
/g
2.0 g
0%
Chili
/g
1.0 g
0%
Cynamon mielony
/g
1.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PISTACJACH
-
Polędwiczka wieprzowa oczyszczona 1.9 kg
-
Olej 50.0 ml
-
Miód 30.0 g
-
Pistacje, obranezmiksowane 50.0 g
PUREE Z MARCHEWKI
-
Marchew, kostka 1.0 kg
-
Cebula 60.0 g
-
Masło 100.0 g
-
Woda 200.0 ml
-
Sól 10.0 g
-
Cukier 20.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Pomarańcza 150.0 g
FONDANT ZIEMNIACZANY
-
Ziemniaki 1.5 kg
-
Olej 50.0 ml
-
Sól 5.0 g
-
Pieprz czarny mielony 1.0 g
-
Masło 60.0 g
-
Czosnek 20.0 g
-
Tymianek świeży 3.0 g
-
Woda 100.0 ml
SOS
-
Cukier 40.0 g
-
Śliwki mrożone 250.0 g
-
Wino czerwone 200.0 ml
-
Woda 600.0 ml
-
Rozmaryn świeży 2.0 g
-
Chili 1.0 g
-
Cynamon mielony 1.0 g
-
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA W PISTACJACH
- Polędwiczkę dopraw Marynatą i Teriyaki, odstaw na kilka godzin.
- Obsmaż na oleju i upiecz w piecu.
- Posmaruj miodem i posyp pistacjami.
-
PUREE Z MARCHEWKI
- Marchew i cebulę podsmaż na połowie masła.
- Podlej wodą, dopraw, duś do miękkości. Pod koniec wlej sok z pomarańczy.
- Zmiksuj na gładką masę z pozostałym masłem.
-
FONDANT ZIEMNIACZANY
- Ziemniaki obierz, obetnij końcówki, a pozostałą część przekrój na połowę.
- Obsmaż na oleju na złoty kolor z dwóch stron, dopraw solą i pieprzem.
- Zlej olej, dodaj masło, czosnek, tymianek, zasmażaj przez chwilę i podlej Rosołem.
- Duś pod przykryciem do miękkości.
-
SOS
- Z cukru przygotuj karmel, obsmaż na nim śliwki, wlej wino i zredukuj.
- Sos pieczeniowy połącz z wodą i gotuj przez kilka minut, dodaj śliwki i przyprawy.
- Gotuj chwilę na małym ogniu, zmiksuj.