Menu

Zaloguj się i korzystaj z naszego Kalkulatora Food Cost bez przeszkód!

Łatwo oblicz swoje koszty surowców
Zapisz kalkulacje przepisów na potem i korzystaj z nich w dowolnej chwili Wylicz koszt tego przepisu

Składniki

+

Polędwiczka

Sos

  • Pomarańcza 400.0 g
  • Sok pomarańczowy 100.0 ml
  • Papryka chili świeża 15.0 g
  • Sok z cytryny świeży 20.0 ml

Dodatki


...

Przygotowanie

  1. Polędwiczka

    • Polędwiczkę pokrój w kostkę i zamarynuj w Marynacie, rozmarynie, soku z cytryny i oliwie. 
    • Odstaw na 3 godziny. 
    • Mięso owiń w plastry szynki, figi pokrój na części i nadziej na patyczki. 
    • Przed pieczeniem, figi posyp cukrem. • Piecz w temp. 170°C przez 10-12 minut.
  2. Sos

    • Pomarańcze obierz, pokrój i przełóż do garnka. 
    • Dodaj sok z pomarańczy, chili, powidła i sok z cytryny. 
    • Sos duś na małym ogniu, często mieszając.
  3. Dodatki

    • Na talerzu ułóż roszponkę, szpinak i cebulę, posyp pokruszonym serem Feta i polej sosem balsamicznym wymieszanym z miodem i pieprzem różowym.
Menu
Strona Główna
Produkty
Przepisy
Wiedza