Podwójny wegański burger

Składniki
Podwójny wegański burger
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł1.6628E+07
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Wykonanie:
The Vegetarian Butcher Jak Burger Supreme (Raw No Beef Burger) 2,26 kg
/cu
20.0 cu
0%

Bułka Do Hamburgerów 10 Szt.
/
0.0
0%
Hellmann's Majonez Wegański 2,5 kg
/g
400.0 g
0%

Świeże liście szpinaku „baby”
/g
100.0 g
0%
Pomidory, plastry
/g
400.0 g
0%
Cebula, krążki
/g
250.0 g
0%
Ogórek konserwowy
/g
200.0 g
0%
Papryka czerwona zgrillowana
/g
300.0 g
0%
Ogórek zielony, długie plastry
/g
200.0 g
0%
Ketchup
/g
200.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Wykonanie:
-
Bułka Do Hamburgerów 10 Szt.
-
Świeże liście szpinaku „baby” 100.0 g
-
Pomidory, plastry 400.0 g
-
Cebula, krążki 250.0 g
-
Ogórek konserwowy 200.0 g
-
Papryka czerwona zgrillowana 300.0 g
-
Ogórek zielony, długie plastry 200.0 g
-
Ketchup 200.0 g
-
Wykonanie:
- Rozmrożone burgery włóż pomiędzy dwa arkusze pergaminu i delikatnie rozgnieć do średnicy około 10 - 11 centymetrów.
- Rozgrzany grill lub patelnię posmaruj olejem, ułóż rozmrożonego burgera i grilluj około 4 minut, przewracając na drugą stronę po 2 minutach.
- Bułkę delikatnie zgrilluj od środka.
- Dolną część bułki posmaruj majonezem, ułóż szpinak, dwa plastry pomidora i krążki cebuli oraz gorącego burgera.
- Następnie ułóż plastry ogórka zielonego, szpinak, krążki cebuli, plastry pomidora i paprykę grillowaną, plaster ogórka konserwowego i trochę ketchupu.
- Ułóż drugiego gorącego burgera, szpinak, paprykę grillowaną i całość przykryj górną częścią bułki posmarowaną majonezem.