Piotrosz w fenkułowym sosie z białą czekoladą
Oryginalności temu daniu dodaje wytrawny sos przełamany białą czekoladą. W połączeniu z delikatnym piotroszem i młodymi warzywami tworzy ciekawą kompozycję.

Składniki
Piotrosz w fenkułowym sosie z białą czekoladą
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Ryba
Piotrosz
/kg
1.1 kg
0%
Esencja bulionu rybnego Knorr Professional 1 l
/ml
0.0 ml
0%

Bez laktozy
Produkt bezglutenowy
Sos fenkułowy
Szalotka
/g
80.0 g
0%
Koper włoski
/g
200.0 g
0%
Wino białe wytrawne
/ml
100.0 ml
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
0.0 ml
0%
"Śmietanka" roślinna 30%
/ml
500.0 ml
0%
Biała czekolada
/g
20.0 g
0%
Podanie
Makaron, lasagna
/g
170.0 g
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Ryba
-
Piotrosz 1.1 kg
Sos fenkułowy
-
Szalotka 80.0 g
-
Koper włoski 200.0 g
-
Wino białe wytrawne 100.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l
-
"Śmietanka" roślinna 30% 500.0 ml
-
Biała czekolada 20.0 g
Podanie
-
Makaron, lasagna 170.0 g
-
Ryba
- Filety ryby przesmaruj Esencją bulionu rybnego.
- Rybę usmaż na pergaminie w ringu, dzięki czemu po upieczeniu będzie ona lekko zwinięta.
-
Sos fenkułowy
- Szalotkę i koper włoski pokrój w kostkę i smaż na Ramie Culinesse na wolnym ogniu.
- Dodaj wino i zredukuj.
- Podsmażone składniki zalej Ramą 31%, dopraw Esencją bulionu rybnego, całość gotuj przez chwilę na wolnym ogniu. Na sam koniec wzbogać białą czekoladą, zmiksuj i przetrzyj przez sito.
-
Podanie
- Podawaj z ugotowanym makaronem lasagne, sosem fenkułowym i młodymi warzywami.