Pieczona rolada wieprzowa z tymiankowym ryżem i konfitowaną pietruszką

Składniki
Pieczona rolada wieprzowa z tymiankowym ryżem i konfitowaną pietruszką
Wylicz koszt tego dania tutaj
Ilość porcji
−
+
Cena dania w menu
Całkowity koszt składników
zł0.0
Koszt jednej porcji
Koszt składników (w %)
Etykieta składnika
Nazwa
Cena w zł
Ilość
% food cost składnika
Koszt całkowity
Rolady
Polędwica wieprzowa oczyszczona
/kg
1.5 kg
0%
Knorr Professional Marynata do wieprzowiny 0,75 kg
/g
15.0 g
0%

Hellmann’s Musztarda delikatesowa 3 kg
/g
30.0 g
0%

Chorizo
/g
150.0 g
0%
Kapusta włoska
/g
200.0 g
0%
Jajka, duże (klasa A)
/cu
5.0 cu
0%
Musztarda z gorczycą
/g
50.0 g
0%
Miód
/g
0.0 g
0%
Sos
Woda
/l
2.5 l
0%
Smak Z Pieczonego Mięsa
/
0.0
0%
Konfitowana pietruszka
Pietruszka, korzeń
/kg
2.0 kg
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l Do smażenia
/ml
120.0 ml
0%
Rama Culinesse Profi 0,9 l
/ml
120.0 ml
0%
Nazwa składnika
/
Uwaga: Wskazane ceny bazują na hurtowych cenach rynkowych. Mogą się wahać w zależności od zmian sezonowych oraz podaży. Unilever Food Solutions nie ponosi odpowiedzialności za żadne odstępstwa.
Rolady
-
Polędwica wieprzowa oczyszczona 1.5 kg
-
Chorizo 150.0 g
-
Kapusta włoska 200.0 g
-
Jajka, duże (klasa A) 5.0 cu
-
Musztarda z gorczycą 50.0 g
-
Miód
Sos
-
Woda 2.5 l
-
Smak Z Pieczonego Mięsa
Konfitowana pietruszka
-
Pietruszka, korzeń 2.0 kg
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l Do smażenia 120.0 ml
-
Rama Culinesse Profi 0,9 l 120.0 ml
-
Rolady
- Polędwiczki wieprzowe natnij w górnej części, tak by powstał prostokątny płat mięsa. Delikatnie je rozbij (na grubość około 0,5 cm).
- Przypraw Marynatą do wieprzowiny i Musztardą.
- Na rozbitym płacie mięsa ułóż plasterki kiełbasy chorizo, sparzone liście kapusty i połówki ugotowanych na twardo jajek.
- Całość ściśle zwiń w roladę, przypraw Marynatą do wieprzowiny i musztardą z gorczycą.
- Dodatkowo polędwiczkę przesmaruj miodem. Zawiń w folię spożywczą, a następnie w aluminiową i ściśle uformuj, nadając kształt cukierka.
- Piecz w piecu konwekcyjnym w temperaturze 90°C przez około godzinę (czas pieczenia uzależniony jest od grubości polędwiczki).
-
Sos
Sos pieczeniowy połącz zwodą, dodaj smak zpieczonego mięsa, dopraw do smaku musztardą i miodem. -
Ryż
- Ryż zasmaż w garnku na Ramie Culinesse, tak by zrobił się szklisty. Zalej gotującą się wodą, dodaj sól i Primerbę tymiankową.
- Garnek przykryj pokrywką i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 160°C przez około 20 minut.
-
Konfitowana pietruszka
- Pietruszkę oczyść, oskrob, ale nie obieraj. Obsmaż na Ramie Culinesse na złoty kolor.
- Następnie zalej Ramą Culinesse, tak by warzywa były przykryte.
- Przykryj pergaminem i wstaw do pieca konwekcyjnego nastawionego na temperaturę 98°C. Piecz do momentu, aż warzywa będą miękkie.